AntiMedia – Alternativă informațională » Wikileaks: Vadim Tudor, un clovn; Gigi Becali este inteligent, dar nesofisticat

Naţional

Wikileaks: Vadim Tudor, un clovn; Gigi Becali este inteligent, dar nesofisticat

O telegramă a ambasadei SUA din 2010 cu titlul „Extrema-dreaptă din România: la pământ, dar nu moartă”, descrie evoluţia partidelor extremiste din România. Potrivit Hotnews, oficialii americani considera ca declinul extremei naţionaliste este datorată unor „lideri bătrâni si ineficienţi” şi lipsei „unui duşman comun transformat în element comun de luptă”.

„Extrema dreaptă e divizata intre Partidul Romania Mare (PRM) – Partidul Noua Generatie (PNG) şi obscurul grup Noua Dreapta, care operează preponderent underground şi pe Internet. Declinul mişcării extremiste este rezultatul diviziunilor interne, a liderilor bătrâni si ineficienţi care nu sunt dispusi sa promoveze tineri adepti, lipsa unui dusman comun transformat in element comun de lupta, pierderea de sustinatori in favoarea partidelor de centru-dreapta si o generatie tanara concentrata mai mult pe materialism si nu pe nationalism sau ideologie”.

Potrivit Hotnews, oficialii americani scriu despre preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor că „tinerii ultraconservatori îl consideră un clovn”. De asemenea, preşedintele PNG Gigi Becali este caracterizat de „un fost prieten şi asistent” „drept inteligent, dar nesofisticat”

„Un istoric care studiaza miscarea de extrema dreapta este de parere ca multi ultra-nationalisti ii percep din ce in ce mai mult pe Tudor si Becali ca vulnerabilitati. Tudor sufera de diabet agravat, iar tinerii ultraconservatori il considera un clovn. Un fost prieten si asistent al lui Becali il descrie pe liderul PNG drept inteligent, dar nesofisticat, un om care respinge orice sfat si isi agreseaza consilierii pana cand nimeni nu mai rezista sa lucreze cu el pentru prea mult timp. Nici Tudor si nici Becali nu au fost eficienti in a construi aliante cu alte partide si nici unul din ei nu a ales sa-si instruiasca tineri lideri care sa le succeada”.

sursa: România Liberă

Scrie un comentariu


30 queries in 0,852 seconds.