AntiMedia – Alternativă informațională » Violenţe împotriva imigranţilor la Atena. Sute de militanţi neonazişti şi locuitori au agresat zeci de străini

Internaţional, Securitatea Naţională

Violenţe împotriva imigranţilor la Atena. Sute de militanţi neonazişti şi locuitori au agresat zeci de străini

Câteva sute de militanţi neonazişti şi locuitori au agresat, marţi seara, în centrul Atenei zeci de imigranţi, după asasinarea, în zori, imputată străinilor, a unui grec care îşi conducea soţia la maternitate, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei, citată de AFP.

Numeroşi scutieri au fost mobilizaţi în cursul serii în cartierul Patission, teatrul dramei şi violenţelor, a precizat aceeaşi sursă. Poliţia a lansat gaze lacrimogene pentru a ţine manifestanţii la distanţă de un grup de imigranţi şi a efectuat mai multe arestări, potrivit sursei citate.

Strigând “afară cu străinii!”, manifestanţii au atacat anterior zeci de imigranţi care treceau prin zonă, lovindu-i şi cerându-le să plece, precum şi un magazin ce îi aparţinea unui străin, a anunţat sursa citată.

Reuniunea a fost organizată după moartea, care a şocat ţara, a unui grec în vârstă de 44 de ani, înjunghiat de trei agresori în momentul în care se pregătea să urce în maşină pentru a-şi conduce soţia la maternitate.

Autorii atacului, descrişi de martorii oculari ca fiind străini, au furat camera video pe care acesta o avea în mână şi cu care intenţiona să filmeze venirea pe lume a celui de-al doilea copil al său.

Acest caz a relansat în cursul zilei controversa privind neglijenţa de care au dat dovadă autorităţile timp de mai mulţi ani faţă de transformarea cartierelor din centrul Atenei în ghetouri, unde pot fi văzuţi toxicomani, prostituate, imigranţi ilegali în tranzit şi “miliţii” autoorganizate de extremă dreapta.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Georges Petalotis, s-a apărat de orice abandonare a centrului oraşului, amintind că a fost pregătit un proiect de reabilitare pentru a conferi un “nou suflu” zonei. De Iulia Enache – Gandul

Scrie un comentariu


56 queries in 0,732 seconds.