AntiMedia – Alternativă informațională » Violenţe “incredibile” ale poliţiştilor din Grecia

Internaţional, Video

Violenţe “incredibile” ale poliţiştilor din Grecia

Business Insider publică un videoclip cu violenţele poliţiştilor din Grecia, pe care le cataloghează drept “incredibile”.

La începutul clipului, se poate observa cum un protestatar este “calmat” rapid de un poliţist, care îi aplică o lovitură cu bastonul peste faţă. Bărbatul se prăbuşeşte la pământ şi începe să sângereze abundent.

În jurul său, zeci de poliţişti patrulează prin piaţa distrusă de protestatari, încerecând să-i calmeze pe aceştia, care în continuare aruncă obiecte în forţele de ordine.

Poliţiştii, dar şi mai mulţi civili, poartă măşti pentru a se proteja, probabil, contra gazelor lacrimogene. Pe parcursul clipului, se poate observa cum poliţiştii încearcă să lovească şi alţi protestatari, care aleargă prin piaţă, încercând să scape. Unii dintre ei poartă pancarte sau bannere cu mesaje antiguvernamentale.

Confruntările au continuat în piaţa Syntagma din Atena, în noaptea de miercuri spre joi şi în cursul dimineţii, poliţiştii folosind gaze lacrimogene împotriva tinerilor care aruncau cu pietre, relatează BBC News Online.

Guvernul Greciei ordonă o anchetă după incidentele violente din centrul Atenei

Guvernul Greciei a ordonat o anchetă în legătură cu violenţele produse miercuri la Atena în cursul protestelor faţă de planul de austeritate, soldate cu rănirea a 100 de persoane, informează AFP.

Confruntările între forţele de ordine şi manifestanţi au continuat câteva ore miercuri, în faţa Parlamentului grec, care a adoptat un plan de austeritate crucial pentru primirea ajutorului financiar străin.

Ancheta ordonată de ministrul pentru Protecţia Cetăţeanului, Christos Papoutsis, se bazează pe imaginile difuzate de postul Alter, care arată poliţişti colaborând cu persoane având cagule, care ajutau la dispersarea manifestanţilor.

Papoutsis i-a cerut şefului poliţiei să efectueze o anchetă minuţioasă pentru a elucida problemele ridicate de difuzarea imaginilor.

Centrul Atenei părea miercuri seara un câmp de luptă, după incidentele violente între poliţie şi sute de manifestanţi.

sursa: Gandul

 

Scrie un comentariu


51 queries in 0,674 seconds.