AntiMedia – Alternativă informațională » Un tânăr rus REVOLUŢIONEAZĂ lumea IT-ului. Aşa vor arăta ecranele calculatoarelor în viitor

Antisistem, Hi-Tech / Ştiinţă

Un tânăr rus REVOLUŢIONEAZĂ lumea IT-ului. Aşa vor arăta ecranele calculatoarelor în viitor

Un tânăr programator din Rusia a creat ecranul care se poate proiecta pe aerul umidificat. Max Kamanin, CEO şi fondator al companiei Displair, spune despre proiectul sau că este invenţia viitorului, informează CNN, potrivit evz.ro.

Potrivit inventatorului său, Displair este unicul ecran din lume care înţelege şi acţionează în funcţie de mişcarea mâinii în aer şi singurul lucru de care ai nevoie pentru a-l face să funcţioneze este apa.

“Displair are multe funcţii care îl fac să fie unic. De exemplu, este mereu curat. Orice alt touchscreen din lume reţine amprentele şi murdăria după ce este folosit”, a precizat Max Kamanin.

Un cercetător de la Displair, Max Sokolov, citat de incont.ro, a explicat modul cum funcţionează acest touchscreen revoluţionar: apa dintr-un recipient este transformată într-un fel de ceaţă, iar acest ecran de ceaţă ajunge să aibă caracteristicile unui touchscreen obişnuit.

“Vrem să ne ajutăm partenerii şi clienţii să se bucure de o experienţă magică, una care să uimească şi să atragă oamenii, folosită în retail sau în întâlnirile de afaceri”, a spus Sokolov.

Cei doi au admis totuşi că tehnologia lor nu este încă foarte bine pusă la punct şi că mai sunt necesare câteva îmbunătăţiri, dar şi-au exprimat convingerea că peste doar câţiva ani toate ecranele vor arată în acest fel.

Scrie un comentariu


36 queries in 0,856 seconds.