AntiMedia – Alternativă informațională » Un deputat român a inaintat parlamentului un proiect de lege care ar legaliza prostituarea româncelor

Naţional, Social

Un deputat român a inaintat parlamentului un proiect de lege care ar legaliza prostituarea româncelor

Deputatul Silviu Prigoană a înaintat Parlamentului un proiect legislativ prin care propune intrarea în legalitate a prostituţiei prin practicarea acestei activităţi în case de toleranţă de către persoane verificate medical şi care urmează să platească statului toate impozitele aferente veniturilor pe care le realizează. În acelaşi timp, Prigoană îşi doreşte sancţiuni drastice pentru cei care vor presta servicii de natură sexuală în afara cadrului legal.

Prostituţia, posibilă sursă de venit la buget

Una dintre motivaţiile principale pentru care fostul deputat PD-L s-a gândit să legifereze fenomenul în cauză este clarificarea situaţiei sociale şi financiare a celor implicaţi: „Motivaţia stă în încercarea de a clarifica situaţia socială a persoanelor care, oricum, activează în domeniu (prin intrarea acestora în sistemele de asigurări sociale, de sănătate, de pensii etc.) şi, de ce nu, în încercarea de a spori veniturile la bugetul de stat”. Prigoană este de părere că, o dată intrată în legalitate prostituţia, se vor putea combate mult mai eficient diverse infracţiuni care sunt, de regulă, asociate practicării acestei activităţi în mod ilegal: „proxenetismul, traficul de persoane, pedofilia, agresiunile fizice, violurile, evaziunea fiscală, consumul de droguri”.

Cum s-ar putea intra în legalitate
Pentru a evita sancţiunile legii, cei interesaţi să practice activităţi sexuale remunerate va trebui să obţină o autorizaţie de la consiliul local, care să certifice că prestatorul de servicii are cel puţin 20 de ani, este controlat medical lunar şi plăteşte taxe la fel ca oricare alt cetăţean. Beneficiarii nu pot avea mai puţin de 16 ani şi trebuie să primească mijloace de protecţie împotriva bolilor sexual transmisibile. Autorizaţia ar urma să fie eliberată, la cerere, de către primari, în baza unui dosar care să ateste îndeplinirea tuturor criteriilor de legalitate. Casele de toleranţă în care „activitatea cu caracter sexual autorizată” ar trebui să funcţioneze „ca societăţi comerciale” şi să pună la dispoziţia clienţilor „o cameră separată, cu grup sanitar, precum şi dotările necesare”. Tarifele practicate vor fi la vedere, iar cei ce vor practica această meserie nu vor putea primi mai puţin de 70% din venitul realizat. Totodată, precizează Silviu Prigoană, ei au dreptul la respectarea demnităţii, putând refuza oricând un client.

sursa: Gandul

Scrie un comentariu


45 queries in 0,840 seconds.