AntiMedia – Alternativă informațională » Un băiețel de 7 ani din Marea Britanie a fost acuzat de RASISM de conducerea școlii

Corectitudine politică

Un băiețel de 7 ani din Marea Britanie a fost acuzat de RASISM de conducerea școlii

Un băiat de şapte ani din Marea Britanie a fost acuzat de rasism de conducerea şcolii unde învaţă, după ce şi-a întrebat un coleg dacă “e negru fiindcă provine din Africa”, scrie Daily Mail.

Hayley White (29 de ani), mama băieţelului, a primit un telefon de la şcoală, în care i se spunea că Elliott a fost implicat într-un “incident rasist”. Mai mult, femeia a fost chemată la o şedinţă, la care au mai participat fiul ei, profesoara care a fost martora incidentului şi directoarea şcolii din Hull.

“Când am ajuns la şcoală şi l-am întrebat pe Elliott ce s-a întâmplat, a devenit foarte supărat. Repeta întruna că el a pus o simplă întrebare şi că nu a vrut să fie obraznic. L-a supărat foarte tare incidentul”, a declarat mama băieţelului.

Femeia susţine că, la respectiva şedinţă, a fost pusă să citească regulile şcolii, în special cea legată de “toleranţa zero faţă de rasism”. “Mi s-a spus să semnez un formular prin care să recunosc că fiul meu a făcut o remarcă rasistă, urmând ca hârtia să fie trimisă către autorităţile locale, pentru alte investigaţii. Am refuzat să semnez. I-am spus profesoarei că fiul meu este curios, îi place mereu să pună întrebări, dar asta nu înseamnă că e rasist”, a explicat mama lui Elliott.

În ciuda declaraţiilor femeii, conducerea şcolii a decis să continue ancheta, mai ales că mama băieţelului de culoare s-a plâns că fiul ei a fost jignit. În urma incidentului, mama lui Elliott a declarat că se gândeşte să-şi mute fiul la o altă şcoală.

Karl Turner, parlamentar laburist care reprezintă regiunea Hull, a declarat că este de datoria lui să ia rasismul în serios, dar că remarca lui Elliott nu a fost una jignitoare, ci doar mânată de curiozitate. “Cred că s-a exagerat, iar profesorii şi-au pierdut uzul raţiunii”, a explicat Turner.

Totuşi, profesorii şi conducerea şcolii din Hull se apără, spunând că au procedat “conform regulamentului”.

sursa: Gândul

Scrie un comentariu


37 queries in 0,794 seconds.