AntiMedia – Alternativă informațională » UE cheltuiește 3 milioane de euro pentru a ne convinge să mâncăm insecte

Eurosceptic

UE cheltuiește 3 milioane de euro pentru a ne convinge să mâncăm insecte

Uniunea Europeană va cheltui circa 3 milioane de euro pentru a populariza insectele ca sursa alternativă de proteine în alimentație.

Anul acesta vor fi selectate proiectele care urmează să fie implementate ulterior la nivelul Uniunii, menite să popularizeze insectele ca sursă de proteine, relatează Daily Mail.

Experții în domeniul alimentației sunt de părere că va fi nevoie de „deghizarea” insectelor pentru a fi consumate în Europa, astfel ca acestea ar putea fi introduse în burgeri sau în alte produse de tip fast-food.

Deși la nivel european insectele nu sunt consumate în mod traditional, se estimează că circa 2,5 milioane de persoane, la nivel mondial, au o dieta ce presupune consumul regulat de insecte. Mai precis, 80% din țările de pe Terra deja sunt consumatoare de insecte, iar 1.000 de specii sunt deja de multă vreme gustate.

Anumite larve pot conține de trei ori mai multe proteine decât carnea de vită, în timp ce unii greieri au la fel de mult calciu ca și un pahar cu lapte.

Mulți experți sunt de părere că produsele ce conțin insecte procesate s-ar putea vinde cu specificația „produs cu conținut mai mare de proteine”, „cu un nivel sănătos de grăsimi” sau „eco”.

Spre deosebire de grâne, de exemplu, insectele au nevoie de puțin spațiu pentru depozitare și pot fi crescute în spații sigilate, la lumina soarelui. Ideea a mai fost popularizată și în trecut de UE și Națiunile Unite. Se vehiculează că până la sfârșitul acestui deceniu, insectele deja se vor afla pe multe mese.

În plus, după cum declară nu puțini experți, din 2020 nici nu vom mai avea de ales, așa că am face bine să ne obișnuim cu ideea.

sursa: Ziare.com

Scrie un comentariu


66 queries in 2,064 seconds.