AntiMedia – Alternativă informațională » TURCIA: Armata face prima mişcate strategică împotriva guvernului conservator al lui Erdogan

Antisistem, Externe

TURCIA: Armata face prima mişcate strategică împotriva guvernului conservator al lui Erdogan

Statul Major al armatei turce a depus o plângere împotriva condamnării a sute de ofiţeri în cadrul a două procese pentru complot la adresa guvernului islamo-conservator, care este zguduit de un scandal de corupţie fără precedent, a informat joi presa, potrivit AFP.

Instituţia militară a depus în mod formal, la 27 decembrie, o plângere în acest sens la Parchet, a precizat canalul de televiziune NTV.

În cazul ‘Ergenekon’, un tribunal din Silivri a condamnat la închisoare, în luna august 2013, un număr de 275 de acuzaţi, printre care numeroşi ofiţeri, aleşi şi jurnalişti, suspectaţi de a fi încercat să răstoarne guvernul premierului Recep Tayyip Erdogan.

În august 2012, acelaşi tribunal din Silivri condamnase peste 300 de militari, printre care generali cu patru stele, la 13 până la 20 de ani de închisoare pentru tentativă de complot, în 2003, împotriva regimului Erdogan.

Un recent scandal de corupţie a condus la încarcerarea a peste 20 de apropiaţi ai puterii şi a cauzat demisia unor miniştri şi o amplă remaniere ministerială.

Într-un comunicat publicat săptămâna trecută, forţele armate turce au dat asigurări că nu doresc să fie implicate în dezbaterile politice în curs.

sursa: pesurse.ro

Scrie un comentariu


57 queries in 0,934 seconds.