AntiMedia – Alternativă informațională » SUA: o fată este impusă să frecventeze şcoala publică pentru că este „prea credincioasă”

Educaţie, Religie

SUA: o fată este impusă să frecventeze şcoala publică pentru că este „prea credincioasă”

Curtea Supremă de Justiţie a statului New Hampshire examinează decizia unei instanţe inferioare, conform deciziei căreia o fată, care a primit educaţiei acasă, urmează să fie impusă să frecventeze o şcoală publică din motiv că „ar fi extrem de credincioasă”. Instanţa a recunoscut că părinţii au oferit o educaţie aleasă fetei, că aceasta este sociabilă, însă este „prea viguroasă în apărarea creştinismului”, comunică World News Daily.

„Alegerea educaţiei pentru copil este dreptul fundamental al părinţilor”, a declarat John Antony Simmons, avocatul părinţilor din partea Alliance Defense Fund.  „Instanţa nu are dreptul să impună copilului frecventarea unei şcoli publice doar pentru că consideră că viziunile sale religioase ar trebui schimbate, iar instanţa inferioară a făcut anume acest lucru”, afirmă juristul.

Numele copilului nu se comunică, însă se cunoaşte că „problema” educaţiei fetei a intrat în vizorul autorităţilor când aceasta avea vârsta de 10 ani. Părinţii săi au devorţat chiar în anul în care s-a născut. A beneficiat de educaţie la domiciliu, în conformitate cu textele impuse de standardul de stat. Ea frecventa ore suplementare la şcoală şi se ocupa cu sportul împreună cu ceilalţi elevi.

Totuşi, în urma testelor, dirigintele său a ajuns la concluzia că „fata este peste măsură de religioasă” şi că are nevoie să frecventeze şcoala publică „unde ar putea face cunoştinţă cu alte puncte de vedere şi să-şi formeze o viziune critică asupra creştinismului”.

„Credinţa fetei este cauzată de faptul că ea nu a avut posibilitate să cunoască alte puncte de vedere”, a declarat el. La protestele mamei, dirigintele a răspuns prompt: „dacă am decis că fata trebuie să frecventeze şcoala, va fi aşa cum am spus”.

Iată cum a comentat Antony Simmons acest proces: „Este un precedent foarte periculos. Dacă un judecător poate impune copilului să frecventeze şcoala publică doar pentru că este credincios, atunci el va putea să-i impună frecventarea unui seminar unde i s-ar impune o altă religie, o viziune atee sau altceva”.

Notă: În SUA, părinţii au dreptul să aleagă metoda de educare a copiilor: frecventarea şcolilor publice şi instruirea la domiciliu (homeless education)

 

Un comentariu la “SUA: o fată este impusă să frecventeze şcoala publică pentru că este „prea credincioasă””

  1. Nu se spune homeless education, ci HOME SCHOOLING sau HOME EDUCATION, fratilor!HomeLESS inseamna FARA CASA/LIPSIT DE CASA, panemaeti?

Scrie un comentariu


27 queries in 0,737 seconds.