AntiMedia – Alternativă informațională » SUA declară „război global împotriva homofobiei”

Minorităţi

SUA declară „război global împotriva homofobiei”

SUA au decis să lupte activ împotriva discriminării a reprezentanților minorităților sexuale în întreaga lume. Ambasadelor SUA din întreaga lume au fost expediate directive, prin care se recomandă “să reacționeze spontan” la toate cazurile de încălcare a drepturilor gay-lor, lesbienilor și bisexualilor. SUA a creat și un fond de ajutorare în acest scop.

Despre acest lucru a vorbit Secretarul de Stat SUA Hillary Clinton în cadrul unui discurs la Geneva. Potrivit ei, dacă Declarația Universală a Drepturilor Omului adoptată în 1948 a permis dezrădăcinarea discriminarea pe criteriu de rasă și sex, acum a venit timpul dezrădăcinării discriminării pe criterii de orientare sexuală.

Secretarul de stat afirmă că președintele Barack Obama a adoptat realizarea strategiei de promovare a intereselor comunității LGBT din întreaga lume. Directive care țin de această dispoziție au fost expediate tuturor reprezentanțelor diplomatice din lume.

“Președintele a cerut ca toate agențiile guvernamentale să combată activ orice persecutare juridică a reprezentanților comunității LGBT și să reacționeze și dur la toate cazurile de discriminare. Sunt bucuroasă că am reușit să înființăm “Fondul pentru Egalitatea Mondială”, care va susține organizațiile nonguvernamentale”, a declarat Clinton.

Deocamdată, fundația are la dispoziție doar trei milioane de dolari. Dar, potrivit Secretarului de Stat, SUA speră că și alte state vor susține această inițiativă. În ce privește măsuri de reprimare, oficialii de la Washington nu au precizat ce sancțiuni vor fi aplicate împotriva statelor care nu respectă drepturile homosexualilor. Un șir de instituții media internaționale presupun că va fi vorba de reducerea finanțării a țărilor care refuză să promovezi interesele gay-lor.

8 comentarii la “SUA declară „război global împotriva homofobiei””

  1. Oamenii sanatosi la cap si-au spus o vreme „lasati-i domnule sa piara pe calea pe care au ales-o”.Dupa ce am aflat ca pe 19 decembrie 2011, cetateanul israelian Yuval Tapper, a adus pe lume un copil la centrul Medical Sheba, mi-am zis ca nici asa zisii „oameni normali” nu sunt tocmai zdraveni de au lasat sa merga lucrurile atat de departe.
    La Judecata generala, copilasul respectiv va marturisii impotriva intregii omeniri iresponsabile.

Scrie un comentariu


39 queries in 0,861 seconds.