AntiMedia – Alternativă informațională » Stalinismul revine în Basarabia: comunitatea gay interzice discutarea în public a procesului intentat împotriva unui blogger conservator

Corectitudine politică

Stalinismul revine în Basarabia: comunitatea gay interzice discutarea în public a procesului intentat împotriva unui blogger conservator

În cadrul ședinței de judecată din 1 august, a fost admis cererea reprezentanților GenderDoc-M prin care Vitalie Marian i se interzice să divulge informațiile legate de proces în perioada examinării dosarului. Potrivit deciziei judecătorului, bloggerului nu este în  drept să divulge învinuirile ce i se aduc.

În opinia lui Vitalie Marian, această decizie reprezintă o gravă sfidare a dreptului la libera exprimare, drept garantat atât de Constituţie, cât şi de Legea nr.64 privind libertatea de exprimare. Următoarea şedinţă de judecată va avea loc la data de 30 septembrie la ora 9.30 în cab.35, judecătoria sectorului Râșcani.

Reamintim că procesul are loc în plină campanie pentru adoptarea proiectului de lege cu privire la prevenirea și combaterea discriminării, care ar permite sancționarea administrativă și penală a persoanelor care nu acceptă relațiile homosexuale drept normă.

Scrie un comentariu


54 queries in 0,600 seconds.