AntiMedia – Alternativă informațională » Soluția Părintelui Iustin Pârvu (VIDEO)

Antisistem, Religie

Soluția Părintelui Iustin Pârvu (VIDEO)

Manifestanții de la Sibiu și Constanța s-au închinat și s-au rugat lui Dumnezeu în timpul protestelor. Patriarhia Română a anunțat vineri că va discuta despre situația actuală de profundă nemulțumire în care se află poporul român și felul în care poate contribui la schimbarea ei. De la Mănăstirea Petru Vodă, Părintele Arhimandrit Justin Pârvu sfătuia, într-un interviu video publicat pe 18 ianuarie în Revista Atitudini, pe cei ieșiti să protesteze în piețele și pe străzile din România “să caute un om care să lucreze în spiritul adevărului și dreptății”.

Nu incit lumea la scandal, la razmerița. Incit lumea sa caute un adevar, sa caute un om care sa lucreze in spiritul adevarului și dreptații“.

Ce sa spun despre toate mișcarile acestea… Ramai de altfel și indoielnic, dar poate sa fie și o realitate, dar ma gandesc și la o manevra, sau la dedesubturile lucrurilor care se petrec, fiindca intotdeauna orice mișcare, orice intervenție de ordin politic, sau financiar- economic, are neaparat in spatele ei ceva“, spune Parintele Justin.

Nu ințeleg nici sa vari cuțitul pana la plasele albe… sa-l strunești pe om sa nu mai aiba omul posibilitatea nici macar o chirie sa plateasca, sa nu mai poata nici sa mai rasufle, sa se miște catuși de puțin intr-o lume așa de saracita“.

Cat despre presedintele Traian Basescu, spune: „Cum poți tu sa te simți bine un conducator de țara, cand vezi ca in jurul Președinției, peste tot se striga Jos cu X, Jos cu Y… Ce stapanire mai poate fi omul acesta? Ma mir cum un om din conducerea unui stat poate sa se complaca in forța sa stea acolo, cand vezi ca te huiduiește o lume”.

Solutia Parintelui Iustin: „Daca s-ar ivi acum un om al prea sfintei noastre Biserici apoi ar liniști, in 24 de ore nu mai vezi un om pe strada… dar sa iasa acolo. Eu nu ma pot duce acolo, in carje cum sunt, la București, sa fac mare dreptate, pro sau contra. Orice acțiune se intreprinde in țara noastra sa <<mearga>> de la Duhul Sfant… Sa se mearga la Patriarhie, sa faca acolo rugaciune, și hai, baieți… Preoții inainte, și poporul dupa ei“.

Atitudini face precizarea ca Parintele Justin si Manastirea Petru Voda din judetul Neamt nu au nici-un amestec si nici nu sustin actuala guvernare si nici-o guvernare care nu slujeste neamul romanesc si nu se carmuieste dupa legea lui Dumnezeu.

  • Patriarhia Romana anunta ca la viitoarele sedinte ale Adunarii Nationale Bisericesti si Sfantului Sinod, din 15-16 februarie, va fi dezbatuta cu prioritate “problema cum poate contribui Biserica la schimbarea starii actuale de criza a societatii romanesti”.

Biserica Ortodoxa a decis sa ia in discutie acest subiect “intrucat situatia actuala de profunda nemultumire in care se afla poporul roman este deosebit de grea, ca urmare a crizei morale si economice din societate”.

Reprezentantii Patriarhiei mai spun ca Biserica, desi este autonoma fata de Stat si neutra din punct de vedere politic, “nu poate fi indiferenta fata de suferinta poporului pe care il pastoreste pe calea mantuirii”. “Prin urmare, ea trebuie sa-si exercite, in acelasi timp, vocatia de factor al pacii sociale (Legea cultelor, art. 7, alin. 1) si de aparatoare a demnitatii umane atunci cand aceasta este umilita din cauza nedreptatilor sociale, a saraciei si neajutorarii”, se arata intr-un comunicat al Patriarhiei Romane.

In consecinta, Biserica Ortodoxa considera ca ”in aceste momente dificile, trebuie sa sporim rugaciunea, dialogul si cooperarea pentru a gasi impreuna modalitati practice de rezolvare a problemelor existente si de restabilire a increderii in institutiile cu responsabilitate maxima pentru viata societatii romanesti, indeosebi in contextul international prezent care este confuz si instabil. In pofida dificultatilor existente, crestinii trebuie sa cultive solidaritatea cu cei ce sufera si speranta ca putem depasi criza actuala”.

sursa: ZIUA On-line

Scrie un comentariu


55 queries in 0,752 seconds.