AntiMedia – Alternativă informațională » Soldaţii armatei franceze poartă pe uniformă lozinci naziste?

Antisistem, Externe

Soldaţii armatei franceze poartă pe uniformă lozinci naziste?

Luptătorii armatei franceze din Republica Central-Africană poartă pe uniformă banderole cu lozincile celui de-al Treilea Reich. O poză cu o astfel de banderolă a părut pe pagina oficială a armatei franceze de pe Facebook. Imaginea a fost eliminată, în scurt timp, însă impresiile au rămas, constată BFMTV.

În poză, pe prin plan apare un soldat cu o armă în mână. Pe braţ, acesta poartă emblema „32” şi lozinca “Mon honneur s’appelle fidélité”.

Această frază reprezintă traducerea exactă din germană a unei lozinci ai SS – «Meine Ehre heißt Treue» (“Onoarea mea este loialitatea”). Lozincă o purtau pe curea soldaţii şi ofiţerii corpului de elită al celui de-al Treilea Reich. În Germania contemporană, astfel de înscripţii sunt interzise.

Direcţia pentru relaţiile publice ale armatei franceze a eliminat poza scandaloasă de pe Facebook. Conducătorii contingentului francez din Republica Central-Africană au derulat o anchetă în acest caz.

Grupurile de extrema dreaptă activează în forţele armate ale republicii de peste 50 de ani. Aceştia îşi au originea în hitleriştii care după înfrângerea Germaniei au intrat în componenţa Legiunii Străine. Francezii i-au folosit pentru operaţiuni militare în colonii.

Astăzi, grupurile de extrema dreaptă îşi continuă existenţa în forţele armate. În anul 2012, în presă a ajuns o imagine în care trei militari francezi  pozează cu un salut nazist. Totuşi, conducătorii armatei au preferat să nu dea importanţă acestui caz.

sursa: rt.com

Scrie un comentariu


50 queries in 1,006 seconds.