AntiMedia – Alternativă informațională » Slovenii s-au pronunțat împotriva adopției copiilor de către homosexuali

Minorităţi

Slovenii s-au pronunțat împotriva adopției copiilor de către homosexuali

Cetățenii Sloveniei s-au pronunțat în favoarea interzicerii adopției copiilor de către cuplurile homosexuale în cadrul unui referendum național.

În rezultatul numărării a 96,18 la sută din buletinele de vot, împotriva proiectului care permite adopția au votat 55,42 la sută din alegători, iar pentru – 44,58 la sută. Referendumul a avut loc în ciuda unei prezențe scăzute – 27 la sută din numărul total al cetățenilor cu dreptul de vot.

Referendumul prin care au fost limitate drepturile minorităților sexuale a fost posibil doar după ce grupul de inițiativă a unor cetățeni, cu sprijinul bisericii romano-catolice, au reușit să adune 400 de mii de semnături pentru organizare unui plebiscit în favoarea introducerii în Codul Familiei (adoptat în iunie 2011) a unor modificări care prevăd procedura de adopție.

Modificările prevăd interzicerea cuplurilor homosexuale de a adopta copii ale foștilor parteneri heterosexuali din căsătoriile precedente. Până în prezent, homosexualii din Slovenia nu aveau dreptul de a adopta copii străini.

Cerințele societății civile au trezit reacții diverse printre politicienii sloveni. Astfel,  președintele parlamentului, Gregor Virant a susținut drepturile homosexualilor la adopției, în timp ce prim-ministrul Janez_Janša s-a pronunțat împotrivă.

Susținătorii actului normativ afirmă însă că legea permite evitarea oricărei forme de discriminare faţă de toţi copiii care trăiesc într-un cadru familial diferit de cel tradiţional.

Scrie un comentariu


67 queries in 0,892 seconds.