AntiMedia – Alternativă informațională » Rusia a protestat la G8 împotriva propagandei homosexualităţii

Minorităţi

Rusia a protestat la G8 împotriva propagandei homosexualităţii

Rusia a refuzat să susţină o declaraţie comună a şefilor diplomaţiei statelor G8 în legătură cu drepturile minorităţilor sexuale. A declarat agenţiei ruse RIA Novosti, adjunctul ministrului Afacerilor Externe Serghei Reabkov.

Potrivit lui, Rusia „nu consideră inacceptabil când sub pretextul apărării reprezentanţilor aşa-numitelor minorităţi sexuale, în practică are loc o propagandă agresivă şi impunere a unui model de comportament şi sistem de valori care jignesc sentimentele unei mari părţi ai populaţiei”.

În afară de aceasta, a evidenţiat Reabkov, partea rusă “nu este de acord cu tentativele de  evidenţierea artificială a acestei categorii în calitate de grup distinct, care ar pretinde la o apărarea exclusivă a drepturilor şi intereselor sale în cadrul regimului internaţional al respectării drepturilor omului”. “În dreptul internaţional lipsesc norme distincte care ar reglementa apărarea persoanelor în conformitatea cu orientarea lor sexuală sau aşa-numitei identităţi gender”, a observat adjunctul ministrului rus de externe”.

Opinia Rusie în legăturile cu drepturile minorităţilor sexuale s-a regăsit în subsolul declaraţiei finale a G8, care a fost publicată pe site-ul organizaţiei. În text, nemijlocit, se spune următoarele: “Miniştrii confirmă că cu drepturile omului şi cu libertăţi fundamentale sunt atribuite din momentul naşterii toţi oamenii – femeile şi bărbaţii, inclusiv gay, lesbiene, bisexuali şi transgender. În multe state, aceştia din urmă sunt ameninţaţi cu moartea, violenţa, hărţuire şi discriminare în baza orientării sexuale”.

Şedinţa şefilor diplomaţiilor statelor G8 a avut loc la Washington 11-12 aprilie. Delegaţia rusă fiind condusă de ministrul Serghei Lavrov.

Anterior, în câteva regiuni din Rusia au fost adoptate legi care interzic propaganda homosexualismului printre copii minori. Astfel, locuitorii Sankt Petersburgului riscă să primească amendă pentru formarea la copii a „imaginii distorsionate cu privire la valoarea relaţiilor de căsătorie tradiţionale şi netradiţionale”. Legea din Petersburg a intrat în vigoare la 30 martie, trezind furia reprezentanţilor organizaţiilor străine din Rusia, după care Ministerul de Externe a Federaţiei Ruse a emis o declaraţie de susţinere a legii. Între timp, la 28 martie, Parlamentul din regiunea Novosibirsk a înaintat Dumei de Stat un proiect de lege care va funcţiona la nivel federal.

Scrie un comentariu


29 queries in 0,600 seconds.