AntiMedia – Alternativă informațională » Revoluţia din ’89 – un plan de a acapara o piaţă liberă de imprumuturi?

Economie, Naţional

Revoluţia din ’89 – un plan de a acapara o piaţă liberă de imprumuturi?

Ceauşescu a încercat timp de 8 ani, ultimii din viaţa sa, să plătească datoria externă a României, cu preţul infometării populaţiei sale. Cozile la mâncare devenisera un fapt cotidian. Românii suportau costul deciziei Preşedintelui.

Părerile sunt foarte diferite in ceea ce priveste influenta liderului de atunci asupra noastra. Sustinatorii acestuia sunt de parere ca Ceausescu este de laudat pentru plata datoriei externe. Ceausescu, in dorinta de a deveni un lider mondial, miza pe investitii si datorii de recuperat de circa 8 miliarde de dolari.

Insa pretul platit pentru datorie ZERO si investitii externe a fost infometarea Romaniei timp de 8 ani. Tocmai cand situatia incepea sa se indrepte si lucrurile urmau sa intre pe fagas normal, a venit revolutia din ’89. Si Ceausescu a fost omorat.

In urma revolutiei, 2 miliarde de dolari cash, aflati in conturile Romaniei dispar in anii ’90. Egiptul, printre multe alte tari, ne datora suma de 470 milioane de dolari, datorie ce in prezent a disparut; Zambia avea 30 de milioane de dolari datorie iar Libia cateva zeci de milioane de dolari. Datoria Cubei catre Romania se ridica la 1 miliard de dolari.

Sume fabuloase raman in continuare disparute, in timp ce datoriile Romaniei ajung la 90 miliarde de euro si cresc in continuare.

E ciudat cum tocmai cand Ceausescu reusise sa plateasca toata datoria externa si trebuiau sa inceapa investitiile si erau si vreo 2 miliarde de USD in conturile tarii…. tocmai a venit Revolutia, el a fost impuscat, romanilor li s-a dat marea impresia de ELIBERARE si… in 10 ani am cheltuit toti banii si in urmatorii 10 ani aveam datorii triple si acum depindem de corporatii cu totii, si generatiile viitoare…

Aceasta stire se bazeaza pe reportajul ‘Romania Te Iubesc’, difuzat de ProTV in data de 8 mai 2011.

sursa: newz.ro

Scrie un comentariu


17 queries in 0,789 seconds.