AntiMedia – Alternativă informațională » Republica Moldova: Primul caz de suprimare a libertății de exprimare a unui blogger

Corectitudine politică, Minorităţi

Republica Moldova: Primul caz de suprimare a libertății de exprimare a unui blogger

Primul caz în Republica Moldova de suprimare a libertății de exprimare a libertății opinei a unui blogger. Asociația care promovează interesele comunității gay, GenderDoc-M a acționat în instanță de judecată pe Vitalie Marian, care a publicat pe blogul său lista persoanelor publice care susțin agenda homosexualilor.

În opinia bloggerului, modul de viață homosexual este un păcat și o anormalitate. Astfel de afirmații au fost suficiente pentru reprezentanții comunității gay pentru a-l învinui de “discriminare și homofobie”.

Prima ședință a instanței a avut loc la 26 iulie, la judecătoria sectorului Rașcani din municipiul Chișinău.

Reprezentantul juridic al bloggerului, Radu Bușilă, consideră că acţiunea homosexualilor este neîntemeiată şi urmează a fi respinsă integral, fapt pentru care a adus în faţa instanţei argumentele sale conţinute în referinţă.

În cadrul ședinței, reprezentanţii GENDERDOC-M au solicitat, printr-o cerere, să nu fie date publicităţii informaţii legate de dosarul în cauză.

Procesul are loc în plină campanie pentru adoptarea proiectului de lege cu privire la prevenirea și combaterea discriminării, care ar permite sancționarea administrativă și penală a persoanelor care nu acceptă relațiile homosexuale drept normă.

2 comentarii la “Republica Moldova: Primul caz de suprimare a libertății de exprimare a unui blogger”

  1. Spuneti-le sa ma dea si pe mine in judecata 🙂
    http://roncea.ro/2011/03/08/in-scolile-din-romania-copiii-vor-fi-invatati-ca-%E2%80%9Chomosexualitatea-este-o-iubire-ca-oricare-alta%E2%80%9D-apel-din-basarabia-romania-trezeste-te-lista-neagra-a-persoanelor-publice-care-sus/

  2. Eu tot ii socot bolnavi. Judecaţi-mă şi pe mine!

Scrie un comentariu


59 queries in 1,110 seconds.