AntiMedia – Alternativă informațională » Reprezentanţii comunităţii evreieşti din Moldova resping acuzaţiile de implicare în campania electorală

Minorităţi, Naţional

Reprezentanţii comunităţii evreieşti din Moldova resping acuzaţiile de implicare în campania electorală

Reprezentanţii comunităţii evreieşti din Republica Moldova resping orice acuzaţii de implicarea în actuala campanie electorală.

Potrivit unei declaraţii făcute de copreşedintele Comunităţii Evreieşti, Alexandr Bilinkis, reprezentanţii comunităţii, care candidează pe listele diverselor partide, nu au fost delegaţi, ci participă în procesul electoral din cont propriu.

Alexandr Bilinkis a negat faptul că Roman Aronov, candidat la funcţia de deputat pe listele Partidului Social Democrat, ar fi fost delegat de comunitatea evreiască. „Toţi evreii care candidează pe listele partidelor o fac în baza propriei sale decizii, reieşind din propriile sale simpatii politice”, a declarat Bilinkis.

Această poziţia nu însemnă nicidecum faptul că comunitatea evreiască din Moldova va rămâne apolitică, se afirmă într-un comunicat difuzat de reprezentanţii minorităţii mozaice. „Întotdeauna vom lupta prin orice mijloace legale cu acele partide care propagă naţionalismul, extremismul şi fascismul în toate manifestările sale. Acest lucru va fi efectuat din numele întregii comunităţi evreieşti, care este o expresie a intereselor minorităţii evreieşti din Moldova”, a declarat Alexandr Bilinkis.

sursa: http://www.jewish.ru

Scrie un comentariu


53 queries in 0,823 seconds.