AntiMedia – Alternativă informațională » Recep Tayyip Erdogan avertizează că ar putea EXPULZA ambasadori străini: „Nu suntem obligaţi să vă păstrăm în ţara noastră”

Antisistem, Externe

Recep Tayyip Erdogan avertizează că ar putea EXPULZA ambasadori străini: „Nu suntem obligaţi să vă păstrăm în ţara noastră”

„Unii ambasadori s-au implicat în acţiuni de provocare”, a declarat el în remarcile făcute în oraşul Samsun, pe malul Mării Negre, şi transmise de televiziuni. „Nu suntem obligaţi să vă păstrăm în ţara noastră”, a declarat şeful Guvernului.

Declaraţiile lui Erdogan par o avertizare voalată la adresa ambasadorului american Francis Ricciardone care, potrivit unor mass-media proguvernamentale, le-ar fi spus reprezentanţilor Uniunii Europene că Washingtonul a cerut băncii publice Halkbank să taie toate legăturile cu Iranul din cauza sancţiunilor.

Directorul general al Halkbank, Suleyman Aslan, face parte dintre persoanele vizate de o anchetă de corupţie în care sunt urmăriţi şi fiii a doi miniştri şi care afectează Guvernul lui Erdogan, aflat la putere din 2002.

Aslan a fost acuzat că a acceptat mită. Poliţia a confiscat 2,5 milioane de dolari bani lichizi ascunşi în cutii de pantofi la domiciliul său, a anunţat presa turcă săptămâna trecută, citând surse judiciare.

Halkbank este criticată în Statele Unite pentru că a făcut tranzacţii ilegale cu Iranul, dar banca a dezminţit aceste acuzaţii.

„Am cerut Halkbank să întrerupă relaţiile cu Iranul. Nu ne-au ascultat. Asistăm la prăbuşirea unui imperiu”, le-ar fi spus Ricciardone ambasadorilor UE, potrivit mai multor ziare.

Dar Ricciardone a dezminţit, sâmbătă, aceste informaţii de presă ca fiind „acuzaţii fără fundament” pe contul său de Twitter în limba turcă.

„Nimeni nu ar trebui să compromită relaţiile SUA-Turcia pe baza unor acuzaţii fără fundament”, a declarat el.

sursa: mediafax.ro

Scrie un comentariu


58 queries in 0,564 seconds.