AntiMedia – Alternativă informațională » Război și pace – circ şi pîine

Opinii, Politic

Război și pace – circ şi pîine

clasa politică

O vorbă înțeleaptă spune: “poporul vrea pâine și circ”. Acum în febra campaniei electorale le are pe ambele, deci se poate considera fericit.
Este cu adevărat o campanie inedită, este cu adevărat o luptă în care nu există reguli, nu există nici măcar elementarul bun-simț. Asist în fiecare zi la un spectacol, la o piesă de teatru scrisă bine, dar jucată prost, de actori incompetenți. Mă amuz uneori de modul pueril în care nou-născuții politicieni, printre care și fiii miliardarilor, încearcă să-și croiască drum spre arena privilegiaților.

Toți îmi promit o viața minunată în schimbul simplului gest de a pune ștampila în chenarul din dreapta numelui lor. Toți imi vorbesc mult de viitor. Mă ademenesc cu vorbe mari despre Europa. Mă mint cu nonșalanță. Ei cred că eu îi cred. Fiindcă eu sunt poporul, sunt naiv, credul, departe de toate jocurile lor de culise. Dar eu înțeleg mai mult decât cred ei că înțeleg. Și uneori chiar mi se face milă de politicieni.

Fiindcă ei sunt naivii. Ei cerșesc, nu eu. Ei încearcă să mă cumpere. Ei, politicieni mari sau mici, cunoscuți sau necunoscuți, îmi bat la ușă și mi se vînd în prag. Ei îmi prezintă filme triste despre ce greu mi-a fost din cauza unora și ce bine urmează să îmi fie. Eu contez pentru ei – ei pentru mine nu prea. Fiindcă eu am demnitate, ei – nu prea.

Autor: Ileana Pîrgaru

Scrie un comentariu


26 queries in 0,815 seconds.