AntiMedia – Alternativă informațională » Putin: „Constructorii comunismului sunt nişte copy-pasteri jalnici”

Antisistem, Politica

Putin: „Constructorii comunismului sunt nişte copy-pasteri jalnici”

„Codul moral al constructorului comunismului  este o copie jalnică a Bibliei”, a explicat Putin.

Domnia sa a observat că în prezent este nevoie de dezvoltarea valorilor tradiţionale, care trebuie să înlocuiască ideologia comunistă, principiile căreia le-a numit „cvasireligioase”.

„Fără aceste valori (tradiţionale – n.r.), societatea se degradează, iar noi trebuie să revenim la ele”, a adăugat preşedintele, care a opinat că revenirea va permite societăţii ruse să avanseze.

 La întrebarea legată de conservatorismul excesiv al valorilor tradiţionale, Putin a răspun cu un citat din filosoful Nicolai Berdiaev, pe care îl rostise şi în timpul alocuţiunii din faţa Adunării Federale, din data de 12 decembrie: „Sensul conservatorismului este nu de a împiedica mişcarea înainte şi în sus, ci de a împiedica mişcarea înapoi şi în jos”.

În acacelaşi timp, cetăţenii ruşi, în opinia lui Putin, trebuie apăraţi de „unele cvasivalori” ale statelor occidentale, care sunt „greu acceptate” de ruşi. Preşedintele a adăugat că societatea trebuie să fie ferită de comportamentul agresiv al unor „grupuri sociale care nu doar trăiesc cum vor, ci încearcă să-şi impună punctul de vedere celor din jur”.

Anterior, Vladimir Putin declarase că valorile tradiţionale devin tot mai populare în întreaga lume, iar respingerea lor este antidemocratică.

Politica recentă a Rusiei are tendințe conservatoare, vizibile în special în adoptarea, la sfârșitul lunii iunie, a legii care interzice „propaganda homosexuală către minori”, încălcarea căreia atrage amenzi echivalente cu de la 156 până la 31.000 de dolari.

„Codul moral al constructorului comunismului” este un document format din 12 principii, incluse în textul Celui de-al Treilea Program al Partidului Comunist din Uniunea Sovietică (PCUS), şi a fost adoptat în anul 1961. Codul conţine principii precum munca cinstită, respectul faţă de familie şi intoleranţa faţă de duşmanii comunismului.

sursa: bursa.ro

Scrie un comentariu


75 queries in 1,442 seconds.