AntiMedia – Alternativă informațională » Preoţii Mitropoliei Moldovei ameninţă cu proteste de amploare

Antisistem, Religie

Preoţii Mitropoliei Moldovei ameninţă cu proteste de amploare

Preoţii Mitropoliei Moldovei ameninţă cu proteste de amploare în cazul în care autorităţile vor adopta Legea Anti-discriminare. Întruniţi, astăzi, într-o şedinţă la o biserică din Durleşti, parohii au discutat despre acţiunile lor de viitor şi au semnat o petiţie pe care au transmis-o Ministerului Justiţiei.

Cei 70 de preoţi, care slujesc în cadrul Protopopiatului Municipiului Chişinău, spun că s-au întrunit la solicitarea enoriaşilor, dar şi pentru a susţine declaraţia mitropolitului Moldovei care a criticat recent intenţia deputaţilor de a adopta Legea Antidiscriminare.

Preoţii ameninţă cu proteste de amploare în toată ţara, în cazul în care nu vor fi auziţi de autorităţi.

Comentând declaraţiile clerului, preşedintele Parlamentului a dat de înţeles că preoţii şi-ar face griji înainte de vreme, întrucât proiectul legii antidiscriminare nu a fost definitivat.

Legea antidiscriminare a fost retrasă din Parlament primăvara trecută, după ce a fost criticată de societatea civilă şi cler, mai ales pentru că ar statua drepturile minorităţilor sexuale. Proiectul legii se află şi acum la ministerul Justiţiei, pentru modificări. Republica Moldova s-a angajat să adopte legea antidiscriminare, faţă de UE, ca una din precondiţii pentru obţinerea liberalizării regimului de vize.

sursa: Prime.md

Scrie un comentariu


38 queries in 0,721 seconds.