AntiMedia – Alternativă informațională » Premierul turc Recep Erdogan vine la Chişinău cu sabia lui Ştefan cel Mare

Antisistem, Politic

Premierul turc Recep Erdogan vine la Chişinău cu sabia lui Ştefan cel Mare

„După vizita domnului preşedinte în Turcia, la Chişinău urmează să vină şi domnul prim-ministru Erdogan, îl aşteptăm cu mare drag şi nerăbdare, mai ales că a promis să aducă cu el şi sabia lui Ştefan cel Mare. Avem şi multe acorduri de semnat ‘, a declarat vineri în cadrul şedinţei guvernului premierul Iurie Leancă, citat de Publika TV.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, urmează să viziteze Turcia în perioada 17-18 decembrie.

Şeful Guvernului de la Ancara trebuia să vină în luna mai 2013 în vizită oficială în Republica Moldova pentru a semna Acordul de Comerţ Liber moldo-turc. Vizita s-a contramandat din cauza crizei politice de la Chişinău.

Din mai 2012 la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie din Chişinău este expusă o copie a sabiei lui Ştefan cel Mare dăruită de Recep Tayyip Erdogan fostului premierului moldovean, Vlad Filat. Sabia i-a fost dăruită lui Ştefan cel Mare de către Papa de la Roma Sixt al VI-lea în semn de preţuire şi recunoştinţă faţă de domnitorul Moldovei pentru apărarea creştinătăţii.

Originalul se află la muzeul Topkapi din Istanbul. Sabia a fost confiscată în 1538 de armata turcă în timpul unei invazii în Ţara Moldovei.

sursa:  Adevarul.md

Scrie un comentariu


61 queries in 0,884 seconds.