AntiMedia – Alternativă informațională » Papa Benedict: Căsătoriile homosexuale amenință viitorul umanității

Minorităţi

Papa Benedict: Căsătoriile homosexuale amenință viitorul umanității

Căsătoriile homosexuale reprezintă una din cele câteva amenințări la adresa familiei tradiționale care pun în pericol „viitorul umanității”, a declarat Papa Benedict al XVI-lea, citat de Reuters. Comentariile Suveranului Pontif, unele dintre cele mai dure la adresa căsătoriilor între persoane de același sex, au fost făcute într-un mesaj de Anul Nou către corpul diplomatic acreditat la Vatican, în care a vorbit despre câteva dintre problemele economice și sociale cu care se confruntă lumea astăzi.

Șeful Bisericii Catolice le-a spus diplomaților că educația copiilor are nevoie de „un cadru potrivit” și că „un loc de cinste în acest context este acordat familiei, bazată pe căsătoria între un bărbat și o femeie”.

„Aceasta nu este o simplă convenție socială, ci mai degrabă celula fundamentală a fiecărei societăți. Prin urmare, politicile care subminează familia amenință demnitatea umană și chiar viitorul umanității”, a spus papa.

Reuters precizează că Vaticanul și oficiali catolici din întreaga lume au protestat împotriva deciziilor de a legaliza căsătoriile homosexuale în Europa și în alte părți de pe glob.

Biserica Romano-Catolica, care are 1.3 miliarde de adepți în întreaga lume, afirmă că tendințele homosexuale nu sunt un păcat, însă actele homosexuale sunt. Biserica afirmă că copiii trebuie să crească într-o familie tradițională, cu o mama și un tata.

Căsătoriile homosexuale sunt legale în câteva țări europene, între care Spania și Olanda.

Unele religii care au permis căsătoriile homosexuale, femeile preot, preoții și episcopii homosexuali au pierdut adepți în favoarea Catolicismului, iar Vaticanul a luat măsuri pentru facilitarea convertirii acestora.

sursa: hotnews.ro

Scrie un comentariu


60 queries in 0,733 seconds.