AntiMedia – Alternativă informațională » Occidentul îşi propune crearea unei Uniuni Caucaziene?

Internaţional, Noua Ordine Mondială

Occidentul îşi propune crearea unei Uniuni Caucaziene?

Occidentul planifică crearea pe teritoriul Caucazului a unei noi uniuni de state. Cel puţin acest scenariu este invocat de către experţii din Georgia şi Armenia. În opinia lor, în acest fel poate fi soluţionată problema conflictelor teritoriale în Caucazul de sud.

Despre intenţia creării unei Uniuni ai Statelor din Caucaz a declarat liderul partidului „Vremuri Noi” Aram Karapetean, comunică agenţia „Rosbalt-Kavkaz”. Aceeaşi idee este promovată şi de publicaţia georgiană „Rezonansi”. În opinia jurnaliştilor georgieni, în acest fel Occidentul ar încerca scoaterea Armenia şi a regiunilor separatiste: Karabah, Abhazia şi Oseţia de Sud de sub influenţa Federaţiei Ruse, propunând în acest fel soluţionarea conflictelor teritoriale.

Potrivit expertului georgian în problemele Caucazului Mamuk Araşidze, un proiect de acest fel îl pregăteşte şi Rusia. Kremlinul ar fi pregătit un plan de crearea a unui nou CSI, care ar include Abhazia şi Oseţia de Sud. Expertul consideră că anume din acest motiv Moscova are nevoie de recunoaşterea independenţei acestor regiuni din partea Belorusiei, pentru a le include ulterior în Uniunea Rusia-Bielorus. Araşidze consideră că din aceste considerente Occidentul s-ar grăbi să preia iniţiativa creării Uniunii Caucaziene pentru a preveni realizarea planurilor ruseşti în regiune. Expertul salută ideea în sine, dar consideră că există prea multe împiedimente pentru realizarea acesteia.

Politologul Ramaz Sakvarelidze consideră că ideea Uniunii Caucaziene este una „nerealistă”. În opinia lui, unificarea Caucazului, în condiţiile conflictelor existente este imposibilă. El exclude un astfel de scenariu chiar şi la nivel teoretic în cazul soluţionării tuturor conflictelor regionale.

Scrie un comentariu


26 queries in 0,699 seconds.