AntiMedia – Alternativă informațională » O membră Femen a mimat un avort și apoi a urinat în biserica Madeleine din Paris

Antisistem, Social

O membră Femen a mimat un avort și apoi a urinat în biserica Madeleine din Paris

O anchetă a fost deschisă vineri, 20 decembrie, după ce o militantă a mișcării feministe FEMEN a mimat un avort, urinând apoi înaintea altarului bisericii Madeleine din Paris.

Cu puțin înainte de ora 10, activista FEMEN, cu sânii goi, s-a îndreptat către altar în fața unei duzine de persoane prezente în edificiu ,în timpul repetițiilor unui cor. Interogat de AFP, părintele Bruno Horaist, pastorul parohiei, a povestit că tânăra a depus în fața altarului o bucată de ficat de vițel care ar fi trebuit să reprezinte un fetus și apoi, a urinat pe treptele altarului.

După cele întâmplate, aceasta a părăsit biserica, fără a spune niciun cuvânt.

Conform unui fotograf AFP,  pe burta activistei  erau înscrise cuvintele „344 de târfe”, făcând referinţă la manifestul celor 343 de femei care au semnat un apel pentru dezincriminarea avortului și legalizarea întreruperii voluntare a sarcinii în aprilie 1971. Pe spatele său era scris „Crăciunul este avortat.”

O anchetă a fost deschisă după depunerea plângerii de către pastorul bisericii Madeleine. Activistele grupului feminist au urinat în mod simbolic și la 1 decembrie pe o fotografie a președintelui Viktor Ianukovici, în fața ambasadei Ucrainei din Paris, în semn de protest împotriva represiunilor opoziției de la Kiev.

Pe rețelele sociale reacțiile politice și condamnările acestor odioase acțiuni nu au întârziat să apară.

Pe contul Twitter al organizaţiei FEMEN din Franţa, activistele au publicat următorul mesaj prilejuit acţiunii pro-avort din catedrală:

FEMEN France @Femen_France :„Crăciunul a fost anulat” de la Vatican până la Paris! Pe altarul bisericii Madeleine Sfânta Mamă Éloïse l-a avortat pe Isus.

sursa: www.lexpress.fr

Scrie un comentariu


54 queries in 0,612 seconds.