AntiMedia – Alternativă informațională » „Noua Dreaptă” cere intervenţia hotărâtă a Guvernului pentru eliberarea cetăţenilor moldoveni arestaţi în Egipt

Naţional

„Noua Dreaptă” cere intervenţia hotărâtă a Guvernului pentru eliberarea cetăţenilor moldoveni arestaţi în Egipt

Asociaţia „Noua Dreaptă” cere Guvernului să facă tot posibilul pentru a elibera şi a readuce în ţară cetăţenii moldoveni, arestaţi de autorităţile egiptene la frontiera cu Israel.

„Este de obligaţia statului nostru să asigure securitatea cetăţenilor în orice colţ al globului. De ce SUA sau statul Israel intervine chiar şi prin intermediul unor operaţiuni speciale ale serviciilor secrete, de fiecare dată când este ameninţată securitatea cetăţenilor săi, iar noi permitem să fie călcată în picioare demnitatea noastră. În aceste cazuri nu este vorba doar de drepturile civile ale unor concetăţeni, dar în primul rând de încrederea faţă de capacitatea Republicii Moldova de a exista ca stat”, a declarat pentru AntiMedia preşedintele Noii Drepte, Vitalie Jereghi.

La 11 septembrie, un grup de 16 cetăţeni ai Republicii Moldova (dintre care 12 bărbaţi şi 4 femei) au fost arestaţi, fiind învinuiţi de omorârea unui beduin care a încercat să violeze o moldoveancă. Conform legislaţiei egiptene, cei vinovaţi riscă fie pedeapsa cu moartea, fie cu privaţiunea de libertate pe viaţă.

Ministerul de Externe a comunicat că în pofida faptului că se află în contact permanent cu Ambasada Egiptului de la Bucureşti, nu deţine nici o informaţie cu privire la situaţia moldovenilor arestaţi.

Scrie un comentariu


25 queries in 0,920 seconds.