AntiMedia – Alternativă informațională » Nationaliștii maghiari au INCENDIAT steagul UE și au cerut IEȘIREA Ungariei din Uniune

Eurosceptic

Nationaliștii maghiari au INCENDIAT steagul UE și au cerut IEȘIREA Ungariei din Uniune

Naţionaliştii maghiari de la partidul radical Jobbik au organizat sâmbătă o manifestaţie în centrul Budapestei pentru a cere ieşirea Ungariei din Uniunea Europeană. Liderul formaţiunii, Gabor Vona, a acuzat Comisia Europeană de intervenţie brutală în treburile interne ale statului maghiar, prin faptul că a cerut Ungariei să modifice mai multe legi. Acesta a susţinut că poziţia Comisiei este echivalentă chiar cu “o declaraţie de război” deoarece este vizată direct independenţa statului.

Mai mult, liderul Jobbik a cerut ca Ungaria să organizeze un referendum, în care cetăţenii să decidă dacă mai vor să facă parte din Uniunea Europeană.

Manifestaţia, care a adunat circa 3.000 de persoane, s-a încheiat cu incendierea steagului Uniunii Europene şi cu lozinci naţionaliste şi împotriva tratatului de la Trianon, semnat în 1920 la puţin timp după terminarea primului război mondial şi prin care Ungaria a fost nevoită să cedeze mai multe teritorii, inclusiv provinciile româneşti Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania, care s-au unit cu România Mare.

Într-o scrisoare trimisă miercuri guvernului ungar, executivul comunitar a precizat că analizează compatibilitatea unor legi recent adoptate de Budapesta cu legislaţia europeană. Conform Agerpres, există îngrijorări cu privire la o serie de aspecte, printre care independenţa băncii centrale, pensionarea anticipată a judecătorilor şi procurprilor, şi independenţa autorităţii naţionale de protecţie a datelor, a indicat Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene.

Alianța Tinerilor de Dreapta – Mișcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik) a obţinut în urma alegerilor generale din 2010 un număr de 47 de parlamentari. La nivel european partidul are strânse legături cu Frontul Naţional din Franţa, partidul Flamura Tricoloră din Italia, Naţional-Democraţii din Suedia sau Partidul Naţional Britanic. După alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obţinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri în Parlamentul European.

Sursa: FrontPress.ro 

Scrie un comentariu


52 queries in 1,017 seconds.