AntiMedia – Alternativă informațională » Municipalitatea din New York interzice țigara electronică în spațiile publice

Antisistem, Sănătate

Municipalitatea din New York interzice țigara electronică în spațiile publice

Municipalitatea din New York a decis să includă țigara electronică în legislația sa antitabac, aceasta urmând să fie interzisă în spațiile publice, inclusiv în restaurante sau clădirile de birouri, relatează în ediția sa electronică de vineri cotidianul francez Le Nouvel Observateur.

Această inițiativă ar urma să fie ultima din numeroasele măsuri de luptă împotriva tabagismului sau obezității luate de primarul în exercițiu al New York-ului, Michael Bloomberg. Metropola americană a devenit de curând prima din SUA care a ridicat la 21 de ani vârsta legală permisă pentru vânzarea tutunului.

Consiliul Municipal a votat, miercuri, cu 43 de voturi favorabile față de opt împotrivă, introducerea țigării electronice în ‘Smoke-Free Air Act’. Președintele Consiliului Municipal, Christine Quinn, a declarat că utilizarea în public a „e-țigaretelor” riscă să submineze legislația antitabac întrucât, prin asemănarea lor cu țigările tradiționale, acestea ar putea face ca fumatul în locuri publice să pară din nou un lucru normal.

sursa: AGERPRES

Scrie un comentariu


59 queries in 0,685 seconds.