AntiMedia – Alternativă informațională » Moscova ar putea canoniza pe Valeriu Gafencu la cererea Mitropoliei Chişinăului

Naţional, Religie

Moscova ar putea canoniza pe Valeriu Gafencu la cererea Mitropoliei Chişinăului

Mitropolitul Vladimir al Chisinaului si al Moldovei a comentat in cadrul emisiunii “Pietrele vorbesc” de la Jurnal TV motivul taraganarii canonizarii mucenicilor si marturisitorilor care au patimit din partea asupritorilor comunisti atei. Motivul principal al aminarii canonizarii lor a fost blocarea dosarelor de catre conducerea SIS a Republicii Moldova.

Cu aceasta ocazie mitropolitul Vladimir a vorbit despre una dintre cele mai luminoase figuri din soborul noilor marturisitori care este Valeriu Gafencu. Dat fiind faptul ca marturisitorul Valeriu Gafencu provine din Basarabia, din satul Singerei de linga Balti, dar a patimit in inchisorile comuniste din Romania, Inalt Prea Sfintia Sa a precizat ca pentru canonizarea lui este nevoie sa fie consultata Patriarhia Romana. In cazul in care Patriarhia Romana nu prevede in viitorul apropiat canonizarea marturisitorului Valeriu Gafencu, Mitropolia Moldovei il va propune spre canonizare Sfintului Sinod al Patriarhiei Moscovei din a carui jurisdictie canonica face parte si care reprezinta instanta suprema, responsabila de canonizarile sfinţilor.

sursa: blogul ieromonahului Savatie Baştovoi

Un comentariu la “Moscova ar putea canoniza pe Valeriu Gafencu la cererea Mitropoliei Chişinăului”

  1. Doar Patriarhia romana are dreptul si datoria de a-l canoniza pe acest martir,nu kaghebistii in sutane de la Kishinev!

Scrie un comentariu


55 queries in 0,846 seconds.