AntiMedia – Alternativă informațională » Moldova: lojile masonice răsar ca ciupercile după ploaie

Naţional, Noua Ordine Mondială

Moldova: lojile masonice răsar ca ciupercile după ploaie

În viitorul cel mai apropiat, în Republica Moldova urmează a fi înfiinţate încă două loje masonice, dintre care una ar fi mixtă (în care sunt acceptate şi femeile). Pe lângă aceasta, la Chişinău se poartă negocieri şi pentru crearea unui „ordin templier”.

Noile asociaţii urmează a fi create de structurile similare care activează pe teritoriul României şi se vor concentra pe atragerea membrilor tinerii.

În prezent, pe teritoriul Republicii Moldova funcţionează două Mari Loje: Marea Lojă Naţională din Republica Moldova, condusă de Victor Madan şi Marea Lojă a Moldovei, condusă de Iurie Sedleţchi. Pe lângă aceasta, la noi în ţară funcţionează şi aşa structură paramasonică precum „Rotary Club”, din care fac parte persoane cunoscute ca Vitalia Pavlecenco (preşedintele PNL) şi Nicolae Chirtoacă (fost ambasador al Republicii Moldova la Washington).

Crearea noilor loje va fi anunţată în mod public la Chişinău. Se presupune că una din candidaturile pentru funcţia de „Mare Maestru” ar putea fi o persoană din mediul academic.

Un comentariu la “Moldova: lojile masonice răsar ca ciupercile după ploaie”

  1. care e sursa informaţiei?

Scrie un comentariu


38 queries in 0,982 seconds.