AntiMedia – Alternativă informațională » Mitropolitul Chișinăului se va ruga pentru alegerea președintelui Republicii Moldova

Religie

Mitropolitul Chișinăului se va ruga pentru alegerea președintelui Republicii Moldova

Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove Vladimir a declarat joi, în cadrul unei adresări în ajunul Crăciunului Ortodox, că se va ruga pentru alegerea președintelui Republicii Moldova în anul care vine, comunică Interfax.

“Anul ce a trecut a fost complicat pentru țara noastră. Mulți creștini au uitat că trebuie să prelucrăm pământul. În sate și orașe se vorbește în continuu despre politică. Biserica Ortodoxă nu poate critica pe nimeni. Nu ne rămâne decât să ne rugăm pentru ca anul 2012 să fie unul binecuvântat și,  în cele din urmă, să fie ales președintele țării, pentru ca în Moldova să fie o țară ordonată și pregătită”, a spus mitropolitul.

El consideră că în anul 2011 a fost unul deosebit, în legătură cu discuțiile în jurul proiectului de lege cu privire la combaterea și prevenirea discriminării.

“Ne-am consultat și am decis că proiectul, în principiul, ar putea fi aprobat, dar este necesară excluderea punctului în care minoritățile sexuale sunt puși pe picior de egalitate cu persoanele de orientare tradițională. Nu pot fi persoanele cu o altă orientare egali cu cei pentru care Sfânta Biserică, credința este o parte a vieții”, a evidențiat mitropolitul.

El a subliniat că nu vrea să “jignească minoritățile sexuale, dar tinde spre curăția credinței ortodoxe și se va ruga pentru revenirea acestor persoane în calea cea dreaptă”.
Mitropolitul a mai spus că nu condamnă reprezentanții conducerii pentru unele decizii.

“Modificările legii cu privire la cultele religioase nu sunt din cele mai reușite. Considerăm că într-o țară care este una creștină nu trebuie să existe minarete islamice. Înțelegem prea bine reprezentanții puterii, ei au anumite  obligații față de instituțiile europene. Cu toate acestea, conducătorii trebuie să asculte de vocea poporului”, a declarat mitropolitul.

Scrie un comentariu


60 queries in 0,753 seconds.