AntiMedia – Alternativă informațională » Marea Britanie: un deputat conservator a fost demis fiind suspectat de simpatii naziste

Corectitudine politică

Marea Britanie: un deputat conservator a fost demis fiind suspectat de simpatii naziste

Deputat al Partidului Conservator Aidan Burley a fost nevoit să renunțe la postul său în Departamentul Transporturilor după ce a luat parte la o petrecere a naziștilor. Ordinului de demitere a lui Burley a fost semnat de către David Cameron, scrie The Mail on Sunday.

Câteva zile în urma, ziarul a publicat o fotografie de la o petrecere la o stațiune montană din Franța, în care Burley a fost surprins alături de o persoană îmbrăcată în costum de ofițer SS. Acest lucru a trezit revolta deputaților de stânga. Colegii săi conservatoria au calificat acest caz drept “criminal și prostesc”.

În zadar Aidan a încercat să-și salveze cariera, negând orice simpatii față de nazism. În special, el s-a adresat cu o scrisoare publicației The Jewish Chronicle și a povestit despre dorința sa de a vizita Auschwitz. Cu toate astea, Mail on Sunday a aflat că anume Burley a venit cu idea de a îmbrăca la petrecere costume ale ofițerilor SS și a plătit pentru arenda localului.

În Franța, unde a avut loc petrecerea cu participarea lui Burley, orice utilizare a însemnelor naziste este considerată o crimă, cu excepție cazurilor când este vorba de cinematografie sau spectacole de teatru.

Scrie un comentariu


54 queries in 0,584 seconds.