AntiMedia – Alternativă informațională » Liderii evreilor au renunțat la ideea instalării hanukkah în centrul Chișinăului

Minorităţi

Liderii evreilor au renunțat la ideea instalării hanukkah în centrul Chișinăului

Comunitatea evreiască afirmă că autoritățile de la Chișinău împiedică instaurarea simbolului hanukkah în apropierea teatrului  rus A. P. Cehov (fosta clădire a sinagogei).

Potrivit reprezentanților comunității evreiești, Primăria a răspuns printr-o scrisoare oficială prin care afirmă că simbolul poate fi instalat doar cu acordul Ministerului Culturii și a administrației Teatrului A.P. Cehov.

Liderii evreilor din Chișinău, bussinesmanii Aleksandr Bilinkis și Aleksandr Pincevski urmau să aibă o întrevedere cu primarul general Dorin Chirtoacă, unde s-ar fi discutat despre problema instalării hanukkah, însă această întâlnire nu a avut loc, comunică Agenția Evreiască de Știri.

“Deoarece din memoria chișinăuienilor și a membrilor comunității evreiești nu s-a stins amintirea scandalului de acum doi ani cu dezinstalarea hanukiei de către fanaticii religioși și naționaliști, nedorința autorităților orașului de a vedea hanukah pe una din străzile centrale a orașului  nu este un fapt întâmplător”, se spune într-un comunicat publicat pe pagina Agenției Evreiești de Știri.
Din aceste motive, liderii evreilor din Chișinău au renunțat la ideea instaurării hanukkah în centrul orașului în acest an.

Scrie un comentariu


54 queries in 0,655 seconds.