AntiMedia – Alternativă informațională » Iurie Roșca: Nu este diferență între ”Istoria” comuniștilor și cea a democraților

Naţional, Politic

Iurie Roșca: Nu este diferență între ”Istoria” comuniștilor și cea a democraților

”Nu există nicio diferență între obiectul ”Istorie” (integrata) propus anterior de comuniști și ”Istorie” propus acum de democrați. Atunci comuniștii erau presați de Moscova, acum democrații – de Bruxelles”, a declarat Iurie Rosca în cadrul chat-ului inprofunzime.md.

Cat despre afirmațiile lui Anatol Petrencu, potrivit cărora proiectul ”Istoria” a fost început de comuniști și terminat de democrați, Iurie Roșca spune că istoricul are dreptate. ”Critica lui Petrencu e aproape de adevăr. Atenție! cei care ați votat AIE, de ce nu ieșiti în strada să îi intrebați ce fac cu istoria? Unde e megapatriotul Ghimpu? Gigantul romanismului Chirtoacă, lamura democrațior din arcul guvernametal?”, întreabă Roșca.

”Am o părere foarte proastă despre modificările operate de ministerul Educației. Aștia de la putere fac sluj în fața UE, cu treabă și fără. La fel a fost povestea cu zisa lege antidiscriminare. Lipsa de voință, viziune, verticalitate”, a mai adăugat politicianul.

Amintim că ministrul Educației a declarat că din septembrie va fi editat un nou manual de Istorie, care va conține trei compartimente: 50% istorie universală, istorie națională 45% și istoria locală sau regională alte 5%. Mihail Șleahtițchi a dat asigurări că Istoria Romanilor va fi în continuare studiată. “Nu s-a schimbat nimic în ceea ce privește predarea istoriei față de anul trecut, afirm cu toata claritatea istoria romanilor se va preda în continuare în școli. În istoria natonala se regaseste istoria romanilor. Denumirea va fi istorie, dar carte va îngloba istorie universală și națională”, a declarat ministrul.

sursa: ProTV

Scrie un comentariu


54 queries in 0,638 seconds.