AntiMedia – Alternativă informațională » Israel – în topul celor mai mari producători de armament din lume

Securitatea Naţională

Israel – în topul celor mai mari producători de armament din lume

Volumul exporturilor a armamentului israelian pentru anul trecut a constituit 7,2 miliarde de dolari. Aceste informații au fost date publicității de către Ministerul Apărării al acestui stat, comunică portalul Jewish.ru.

În acest fel, Israel a intrat în primele patru locuri din topul celor mai mari producători de armament din lume. Comparativ cu anul trecut, volumul exporturilor a crescut cu 300 milioane de dolari.

În anul 2010, volumul total al vânzărilor de armament a statului Israel a constituit 9,6 miliarde de dolari, dintre care 2,4 miliarde au fost achiziționate de armata națională. „Pe lângă aceasta, companiile israeliene au investit în ultimii ani în crearea unor întreprinderi mixte în America de Sud, Asia, și Coreea de Sud”, se spune în comunicat.

Potrivit șefului departamentului exporturilor militare, generalul Sahami Avriel, în pofida succeselor înregistrate, exportatorii israeliteni se confruntă cu numeroase dificultăți, cum ar fi criza financiară internațională sau planurile de evacuare a trupelor statelor Occidentale din Iraq și Afganistan. “Cunoaștem aceste probleme și încercăm nu doar să menținem nivelul vânzărilor, dar și să-l majorăm”, a adăugat acesta.

Scrie un comentariu


57 queries in 0,777 seconds.