AntiMedia – Alternativă informațională » În Danemarca va fi montată o piesă inspirată de manifestul lui Breivik

Cultură

În Danemarca va fi montată o piesă inspirată de manifestul lui Breivik

Deputatul parlamentului danez a criticat intenția unui teatru din Copenhaga de a monta o piesă conform manifestului teroristului norvegian Anders Breivik, comunică Associated Press. 

Potrivit unui parlamentar, această este idee este una de “prost gust”.

Reprezentantul Partidului Social-Democrat în problema culturii Flemming Mortensen a declarat că intenția de a monta piesa a șocat toată societatea. Însă autoritățile nu intenționează să interzică acest spectacol. “Nu intenționăm să limităm libertatea creației în țara noastră”, a declarat el.

Piesa, cu denumirea “Manifest 2083” va fi prezentată în teatrul „Cafe Teateret” de regizorul Kristian Lollikom. Potrivit lui, scopul piesei constă în înțelegerea cu ajutorul textului lui Breivik a motivelor care a l-au determinat să omoare oameni.

Manifestul Anders Breivik, care are un volum de 1500 de pagini, a fost publicat în internet în ajunul organizării acțiunilor teroriste. În documentul, pe care Breivik îl numește “2083 – Declarația independenței a Europei”, sunt expuse ideile teroristului asupra problemelor politice și naționale și descrise pregătirile acțiunilor teroriste. Pe lângă aceasta, manifestul conține citate din lucrările lui Mao Zedun și Machiavelli.

Scrie un comentariu


25 queries in 0,877 seconds.