AntiMedia – Alternativă informațională » Google instituie cenzura pe internet

Securitatea Naţională

Google instituie cenzura pe internet

Compania americană Google a anunțat că va începe blocarea accesului spre blocurile create pe platforma populară Blogger la cererea guvernelor unor state. Potrivit postului de radio BBC, o astfel de blocare a conținutului va începe în Australia, India și Noua Zeelandă. În opinia experților, cu timpul, compania-gigant intenționează să extindă această politică asupra tuturor statelor lumii.

Potrivit reprezentantului Google, o astfel de măsură va permite realizarea activității sale în conformitate cu legile și normele morale ale fiecărui stat. Blocarea accesului spre unele bloguri va fi efectuată doar după înaintarea unui demers oficial din partea autorităților statului. În același timp, utilizatorii din alte state vor putea accesa liber conținutul blocat pentru alte state.

La sfârșitul lunii ianuarie, una din cele mai populare servicii de microblogging “Twitter” a anunțat că intenționează să se supună cererilor guvernelor unor stat în care în virtutea unor contexte istorice sau culturale este permisă limitarea propagandei anumitor idei. În legătură cu aceasta, “Twitter” a decis să elimine anumite tipuri de mesaje pentru utilizatorii din unele state la cererea autorităților. Această decizie a trezit un val de nemulțumiri printre susținătorii libertății de expresie și experții în domeniul IT, care au învinuit serviciul în instituirea cenzurii.

Scrie un comentariu


37 queries in 0,753 seconds.