AntiMedia – Alternativă informațională » Germania: experiment şocant care pune la încercare democraţia

Cultură

Germania: experiment şocant care pune la încercare democraţia

Doi studenţi ai Universităţii de Arte din Berlin desfăşoară un experiment sociologic neobişnuit. Iman Rezai şi Rouven Materne au confecţionat o ghilotină. Aceasta a fost vopsită în culori stridente, dar construită conform unor scheme existente.

Studenţii au plasat pe internet un clip video, unde este înregistrat tot procesul de construcţie a „obiectului de artă” , comunicând că sunt gata să decapiteze cu ajutorul acestui dispozitiv o oaie. Întregul proces urmează a fi prezentat publicului.

Procesul de votare a început deja şi va dura o perioadă de 19 zile pe site-ul oficial al proiectului.

Studenţii afirmă că în acest fel încearcă “să studieze limitele artei cu ajutorul instrumentelor democraţiei” – comunică Wallanews.

Timp de o săptămână, peste un milion de vizitatori şi-au oferit voturile sale. Deocamdată, numărul persoanelor care pledează împotriva decapitării mamiferului depăşeşte cu 100 mii numărul celor care doresc să vadă cum funcţionează ghilotina.

Acţiunea a trezit nu doar un interes viu din partea publicului, dar şi un scandal în spaţiul public. Organizaţiile care apără drepturile animalelor cer arestarea imediată a studenţilor.

Activiştii pentru drepturile animalelor au temeri că în pofida faptului că oaia ar putea rămâne vie,  exemplul ar putea fi urmat de alte persoane, cu atitudini mult mai radicale.

Scrie un comentariu


25 queries in 0,959 seconds.