AntiMedia – Alternativă informațională » Forţele militare americane vor întreprinde operaţiuni de manipulare în reţele de socializare

Noua Ordine Mondială, Securitatea Naţională

Forţele militare americane vor întreprinde operaţiuni de manipulare în reţele de socializare

În cadrul armatei americane a fost elaborat un program care va permite diverselor personaje din reţelele de socializare Facebook şi Twitter „să răspândească propagandă proamericană”, scrie publicaţia „The Guardian”.

Centrul de coordonare a operaţiunilor de acest fel urmează să fie stabilit la baza militară din SUA „MaCdill”, în apropiere de Tampa (Florida) şi va funcţiona 24 din 24 de ore. În cadrul centrului creat vor activa 50 de operatori, fiecare dintre care va avea la dispoziţie în jur de 10 nume de utilizatori, aşa-numitele marionete înregistrate în mai multe state ale lumii. În contractul de angajare se spune că fiecare personaj virtual trebuie să aibă o legendă convingătoare. În acelaşi timp sunt prevăzute mecanisme inteligente de evitare a deconspirării. Potrivit lui Bill Speaks, secretarul de presă a Comandamentului Central al Forţelor Armate SUA, legislaţia americană interzice propaganda în rândul populaţiei american, iată de ce sistemul va activa în limba farsi, arabă, urdu, pushtu şi alte limbi, în afară de cea engleză.

Se presupune că această iniţiativă este o parte a operaţiunii „Vocea Sinceră” (OEV), elaborată iniţial pentru combaterea militanţilor Al Qaeda şi altor forţe inamice. Generalul James Mattis, şeful Comandamentului Central al Forţelor Armate SUA, care a iniţiat aceste operaţiuni propagandistice, a declarat: „OEV a fost creată pentru a împiedica mecanismul de racolare şi pregătire a teroriştilor; lipsirea lor de ascunziş şi de asemenea pentru combaterea ideologiilor şi propagandei extremiste”.

Comandamentul Central a confirmat că a fost semnat un contract de 2,76 milioane de dolari cu Ntrepid, o companie înregistrată recent la Los Angeles. Experţii în tehnologii informaţionale compară aceste măsuri cu „tentativele Chinei de a supune unui control şi a limita libertatea cuvântului”, iar criticii afirmă că acest proiect va permite armatei americane să creeze „falsul efect al unanimităţii publicului” din spaţiul virtual. Pe lângă aceasta, există temeri că exemplul SUA ar putea fi urmat şi de guvernele altor state, companii şi organizaţii neguvernamentale”.

Scrie un comentariu


26 queries in 0,900 seconds.