AntiMedia – Alternativă informațională » Filat vrea să construiască o nouă catedrală mitropolitană la Chișinău

Politic, Religie

Filat vrea să construiască o nouă catedrală mitropolitană la Chișinău

În cadrul unei întâlniri cu Patriarhul Kiril, prim-ministru Vlad Filat a promis că începând cu primăvara a anului viitor, “va demara construcția unei noi catedrale mitropolitane, care ar urma să simbolizeze unitatea societății moldovenești”, comunică portalul oficial al Patriarhiei Ruse.

Șefului cabinetului de miniștri nu a precizat totuși despre ce fel de proiect este vorba și în ce zonă a orașului ar fi amplasat acest complex. În cadrul aceleași întrevederi, Filat a asigurat Patriarhul că executivul va contribui la introducerea Bazelor Culturii Ortodoxe în școală “pentru ca elevi să fie educați în dragostea pentru Dumnezeu”.

Reamintim că anterior și primarul municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă a promis că va construi o catedrală care va reprezenta o copie a catedralei Sfintei Sofia din Istanbul (fostul Constantinopol). Până în prezent, acest proiect a rămas doar în stadiu de idee.

2 comentarii la “Filat vrea să construiască o nouă catedrală mitropolitană la Chișinău”

  1. E drept ce spune Sf Serafim ca aproape de sfarsitul lumii se vor construi biserici si catedrale cu turle aurite iar in casetea nu vor mai veni nimeni. Sa treceti in vreo duminica obisnuita pe la Catedrala Nasterii Domnului din Chisinau si sa vedeti cati crestini vin. Ce folos ca sunt atatia preoti in tara daca, elementar, nu pot tine o predica simpla, sau si mai rau, nu pot scrie o propozitie fara greseli. Ocupa-te dle Filat de scolile teologice main intai si pe urma construieste catedrale.

Scrie un comentariu


19 queries in 0,580 seconds.