AntiMedia – Alternativă informațională » Facebook, Google și MySpace sunt învinuite de încălcare a dreptului la libertatea cuvântului

Religie

Facebook, Google și MySpace sunt învinuite de încălcare a dreptului la libertatea cuvântului

În pofida faptului că rețelele sociale sunt considerate un spațiul al libertății cuvântului, studiile efectuate în SUA, arată că o mare parte din resursele cenzurează conținutul cu mesaje creștin, comunică CBN.

Aceste concluzii sunt reflectate în raportul organizației National Religious Broadcasters (NRB), publicat zilele acestea. În rândul rețelelor de socializare care încalcă dreptul la libera exprimare se enumeră Facebook, Google, iTunesc și MySpace. Cel mai obiectiv a fost recunoscut serviciul de microblogging Twitter.

“Într-adevăr, există o cenzură anticreștină care este larg răspândită printre principalele resurse – Craig Parshall, expertul NRB, evidențiind că o excepție reprezintă Twitter.

Potrivit lui, obiectul cenzurii reprezintă atât notele utilizatorilor, cât și softul plasat pe magazinele on-line (cum ar fi iTunes). De regulă, este vorba de cenzurarea discuțiilor de legate de probleme sociale, cum ar fi homosexualitatea, evidențiază Parshall.

Scrie un comentariu


40 queries in 0,831 seconds.