AntiMedia – Alternativă informațională » Ex-ministrul Plugaru către ex-ministrul Tănase: “Cît a costat înregistrarea islamului în Moldova?”

Religie, Securitatea Naţională

Ex-ministrul Plugaru către ex-ministrul Tănase: “Cît a costat înregistrarea islamului în Moldova?”

Generalul Anatol Plugaru, ex-ministru al Securității Naționale, a lansat sîmbătă 21 mai, în cadrul emisiunii de autor “Pietrele vorbesc“, ipoteza că înregistrarea Ligii Islamice din Moldova ar putea fi rodul unei coruperi bănești, informează Moldova Ortodoxă.

“Noi știm ce bani au musulmanii și ce bani au ai noștri. Noi știm despre așa-numiții “nefti-dolari”, dolarii din petrol, pentru că zonele principale populate de musulmani stau pe petrol. Ce, Tănase nu și-a dat seama ce înseamnă această înregistrare, sau funcționarii lui? Și-au dat seama. Am să pun și eu această întrebare: dar oare cît costă această înregistrare și de unde vin banii? Și ce ar face un șeih dacă i s-ar spune “uite, în Moldova s-ar putea înregistra, dar costă atîta”. Credeți că ar face economie?” – se întreabă Anatol Plugaru.

Cu toate acestea, generalul nu a confirmat zvonul, venit pe filieră moscovită, potrivit căruia legea ar fi costat 600.000 de dolari. Deasemenea nu a comentat posibilitatea autodemiterii lui Alexandru Tănase din funcția de ministru al Justiției ca urmare a unui act de corupere. Totuși a insistat asupra faptului că s-au plătit “bani grei”, dar că nu poate numi suma. “Nu știu, nu am avut timp să mă documentez. Evident că mi-am pus deja această întrebare și voi clarifica”.

Alexandru Tănase nu este singurul părtaș la legalizarea islamului în Moldova, consideră Anatol Plugaru. “Mari politicieni, mari funcționari de la noi au contribuit, cei din frunte. Unii din ei chiar și-au dat fiicele în căsătorie după musulmani (…) De aceea eu nu am multă îndoială că s-au plătit bani grei, dar nu voi nominaliza pînă nu adun toate probele”.

sursa: savatie.wordpress.com

Scrie un comentariu


57 queries in 0,854 seconds.