AntiMedia – Alternativă informațională » Enervant de adevărat

Opinii şi Analize

Enervant de adevărat

Traim vremuri grele. Poate mult mai grele decit isi repeta multi dintre noi de ani si ani de zile. In afara de faptul ca ne izbeste criza economica, mult mai grava este criza morala in care ne zbatem, mai ales ca intre cele doua exista fara doar si poate o legatura de cauzalitate.

Cred ca marea majoritate dintre noi traim intre speranta si minciuna. Speranta ca fiecare zi de maine poate sa aduca mai mult bine si minciuna in care ne scalda clasa politica, zi de zi.

Tot mai multi oameni parasesc Moldova, cu privirile incrancenate. Tot mai multi dintre cei energici sunt plecati deja in strainatate. Unii dintre cei ramasi au semnat pactul cu diavolul politic. S-au vandut si nu mai au nimic de spus! Ceilalti, fara puterea… puterii, sunt glaciali din „ratiuni de doctrina” . Isi mai permit sa faca jocul „mimozei mofturoase”, in vreme ce tara se scufunda!

Un politician echilibrat spunea ca tara nu este condusa, este stapanita! In fata stapanului mai sunt pitici de caracter, care se supun, care au uitat de demnitate, de barbatia personalitatii autentice. Ei asteapta doar pe la usi, pe la ziduri, prin coridoarele intunecate ale unei lumi morbide.

Tara, saraca, asteapta si ea. Problema este ca Ea, chiar are nevoie de oameni cu caracter. Suntem abia la început de campanie electorala, iar marile batalii care urmeaza se anunta cu replici taioase. Regret, cu dezgust, carentele strategice ale pseudoliderilor politici din Republica Moldova care si-au pregatit cate un predecesor pentru batalia electorala.

Sondaje, candidati, lupte interne. Se ascut sabiile in lupta pentru alegerile locale! Moldova pare a fi taramul nesfarsit al campaniilor electorale. Alegem, alegem si ce culegem? Indivizi avizi de putere si bogatie.

Cine mai are inceredere in vorbele lor?

Intrebandu-ma in dulsili grai moldoviniesc care este solutia, ma gandesc ca politicienii moldoveni ar trebui sa taca.

Sa taca. Atat. Si sa faca. Daca au ce. Daca ii duce capul. Daca nu, sa plece. Si sa aiba curajul sa recunoasca – nu pot. Nu stiu. N-am auzit politicieni care sa recunoasca – nu pot, nu stiu. Nimeni n-a spus, dupa ce a plecat din fotoliul puterii, lasand in urma sa dezastru, ca n-a putut, ca n-a stiut. Toti sunt specializati in acelasi mod, la aceeasi „scoala”, a minciunii. A vorbelor fara fond. Toti cauta explicatii. Sau muta discutia in alta parte, cand dau de intrebari incomode pentru ei. Cam asta stiu sa faca politicienii moldoveni. La conducerea R.Moldova trebuie sa fie oameni. Nu politicieni care fac „jocul mimozei mofturoase”, nu cei care ne flutura diplome goale de continut. Adevaratii profesionisti nu vorbesc despre scolile pe care le-au facut. Adevaratii profesionisti fac ceva concret. Fac. Si tac.

sursa: allmoldova.md

Scrie un comentariu


25 queries in 1,404 seconds.