AntiMedia – Alternativă informațională » Emir Kusturica – fost musulman, acum creştin

Religie

Emir Kusturica – fost musulman, acum creştin

În anul 2005, de Sf. Gheorghe, a fost botezat în Biserica Ortodoxă Sârbă şi a luat numele de Nemanja Kusturica (Немања Кустурица). Botezul a avut loc în Mănăstirea Savina în apropiere de Herceg Novi, Muntenegru.
Răspunde criticilor săi, care au considerat act final de trădare a rădăcinilor Bosniace musulmane, cu următoarele: „Tatăl meu a fost ateu, şi s-a descris mereu ca fiind sârb. Poate am fost musulmani de 250 de ani, dar înainte am fost ortodocşi, iar în adâncul inimii noastre am fost mereu sârbi. Religia nu poate schimba acest fapt. Am devenit musulmani doar pentru a supravieţui invaziei turce..”
Mergând înapoi pe linia arborelui genealogic până înainte de convertirea la islam, el provine din familia Babic, mai precin din Kusturica, care au ajutat la construirea podului Arslanagić în secolul al 18-lea, care vin din Bileća. (a luat numele de Kusturica după convertirea la islam)

Emir Kusturica Nemanja, sa născut pe 24 noiembrie 1954 în Sarajevo. Este regizor, actor şi muzician, recunoscut la nivel internaţional şi aclamat pentru mai multe filme. A câştigat de două ori Palme d’Or la Cannes (pentru When Father Was Away on Business şi Underground ), precum şi Comandant al ordinului francez Ordre des Arts et des Lettres.

Aproximativ din 2005, reşedinţa primară a lui Kusturica este Drvengrad, un sat din regiunea Mokra Gora din Serbia. Porţiuni din acest sat istoric a fost reconstruit pentru filmul sau „Viaţa este un miracol”.

sursa: http://www.raspunsislamului.ro/

Scrie un comentariu


17 queries in 0,624 seconds.