AntiMedia – Alternativă informațională » Diplomat olandez: Locuitorii din Balcani NU sunt europeni

Noul Bizanţ

Diplomat olandez: Locuitorii din Balcani NU sunt europeni

Un fost diplomat și ziarist olandez afirma că est-europenii, majoritatea dintre ei locuitori ai regiunii balcanice, nu au contribuit cu nimic la cultura europeanaă transmite Novinite. Agentiț de presă bulgară citează un material scris de Robert van Lanschot pentru cotidianul Handelsblatt. Potrivit publicației “24 Chasa”, Lanschot a luat parte la misiuni în Bosnia, Kosovo, Irak și Eritreea.

În deschiderea materialului său, fostul diplomat olandez citează un prieten de-al său, din Congo, care locuiește în Bruxelles: “Oameni din Balcani în Belgia? Aceștia nu sunt albi!”. “Dacă chiar și africanii văd ce diferența culturală majoră separă vestul și estul Europei, ce să zicem de restul”, afirmă van Lanschot.

Pentru a-și ilustra punctul de vedere, ziaristul olandez afirmă că Europa începe de la mijlocul Podului Vechi de peste râul Neretva, în Mostar (Bosnia-Herțegovina).

El susține că turiștii răsuflă ușurați și că pot “să se simtă înapoi în Europa” odată ce intră în zona croată din orașul bosniac.

Potrivit spuselor sale, Kosovo, Macedonia, Albania, Moldova și Muntenegru, o mare parte din Serbia, precum și regiuni din Bosnia, Bulgaria și Grecia nu sunt de acord cu “ideea de Europa”.

Lanschot afirmă ca locuitorii din această zonă aparțin mai degrabă unui grup cultural ce este mult mai apropiat de Turcia. În opinia sa, orașele din Kosovo arată mai degrabă ca localități din Irak, nu din Uniunea Europeană.

“Nimeni din Balcani nu știe ce e un costum Chanel, nu cunoaște arta culinară a lui Bokus, nu știe de Pippi Longstocking, grădinile englezești, eseurile lui Montaigne, jucăriile Lego”, a scris Lanschot.

Van Lanschot cere stoparea expansiunii UE, afirmând ca țările menționate de el “n-au nimic în comun cu Europa”.

sursa: Hotnews.ro

Scrie un comentariu


32 queries in 0,666 seconds.