AntiMedia – Alternativă informațională » Dezastrele aduse umanităţii de darwinism: nazismul şi comunismul

Doctrină

Dezastrele aduse umanităţii de darwinism: nazismul şi comunismul

darwinism

Ideologia  nazistă  și  teoria  evoluției.

Nazismul s-a născut în urma haosului politic pe care Germania l-a trăit după primul război mondial. Conducătorul Partidului Nazist era Adolph Hitler, care avea o fire deosebit de ambițioasă și agresivă. Hitler avea o poziție extrem de rasistă, credea cu tărie în superioritatea rasei  germane sau ariene față de celelalte rase.

Teoria evoluției a lui Darwin i-a oferit “baza științifică” pentru propriile sale teorii rasiste. Hitler de asemenea a obținut suport ideologic din lucrările istoricului german rasist H. von Treitschke. Treitschke a fost puternic influențat de teoria lui Darwin și și-a bazat propriile viziuni rasiste pe darwinism. El afirma: ”Națiunile nu pot evolua decît printr-o luptă acerbă, similară conceptului de “luptă pentru supraviețuire.”

Hitler s-a inspirat și el din conceptul lui Darwin de “luptă pentru existență”. Numele faimoasei sale cărți “Mein Kampf” (“Lupta mea”) era o expresie clară a concepțiilor sale darwiniste. Într-adevăr, Hitler, asemeni lui Darwin, socotea rasele non-europene nimic mai mult decît maimuțe evoluate și a adăugat : “Luați germanii nordici și nu vă ramîne nimic mai mult decît un dans al maimuțelor.”

Baza pentru viziunea evoluționistă a naziștilor era conceptul de eugenie. Eugenia însemnă îmbunătățirea rasei umane prin îndepărtarea indivizilor bolnavi sau handicapați și crescînd numărul indivizilor sănătoși. Conform teoriei eugeniei, rasa umană putea fi îmbunătățită, în același fel în care puteau fi ameliorate diferite specii animale, prin împerecherea specimenelor sănătoase.

Cum era de așteptat, eugeniștii erau adepții darwinismului. La conducerea mișcării eugeniste engleze a  venit vărul lui Darwin – Francis Galton și fiul său Leonard Darwin. Era evident că teoria eugeniei era o consecință firească a darwinismului. Acest fapt reieșea clar din broșurile de popularizare a acestui straniu tip de știință. Citind o astfel de broșură aflăm că: “Eugenia este dirijarea conștientă a evoluției umane.”

Primul care a susținut și promovat eugenia în Germania a fost Ernst Haeckel, cunoscutul biolog evoluționist. El a avansat teoria recapitulării, care susținea faptul că embrioni ale unor specii diferite semănau intre ei (ontogenia repetă filogenia). Mai tîrziu s-a descoperit că Haeckel a făcut desene false pe care le-a folosit în promovarea afirmațiilor sale. Haeckel a falsificat desenele, în așa fel încît să prezinte embrioni de pește, găină și om ca fiind foarte asemănători. Unele părți ale embrionilor le-a ignorat, iar altele le-a prezentat distorsionat.

Haeckel însuși a mărturisit mai tîrziu că desenele sale nu reprezentau realitatea. Oricum, evoluționiștii au închis ochii la aceste falsuri doar pentru a susține în continuare teoria. În timp ce se ocupa cu falsurile știintifice, Haeckel de asemenea a susținut propaganda eugenică. El sugera ideea că prunci nou-născuți cu deficiente ar trebui suprimați cît mai curînd, spre a grăbi procesul evoluției în societate. El a mers și mai departe, propunînd ca oamenii handicapați, retardați mintal și cei cu boli ereditare să fie uciși imediat. Altfel, spunea el, aceștia ar reprezenta o povară pentru societate și ar încetini procesul evoluției.

Haeckel a murit in 1919, insa nazisti i-au preluat ideile sale pline de cruzime. In putina vreme dupa ce Hitler a preluat puterea, el a lansat o politica eugenica oficiala. Retardatii mintal, cei cu handicapuri si cei cu boli ereditare au fost adunati in centre speciale de sterilizare.  Aceste persoane erau socotite ca fiind paraziti, care amenintau |puritatea rasei germane, impiedicind progresul evoluiei. Intr-adevar, in scurta vreme, aceste persoane izolate au inceput sa fie ucise la ordinul secret al lui Hitler.

In eforturile sale de a grabi asa-zisa evolutie a rasei germane Hitler a omorit multi oameni; in acelasi timp, el a urmat o alta cerinta a eugeniei: tineri si tinere, cu par blond si ochi albastrii, considerati specimene tipice ale rasei germane, erau incurajati sa se impreune intre ei. In 1935 au fost infiintate ferme speciale de reproducere. Ofiteri SS vizitau adesea aceste ferme, unde femei tinere, care intruneau criteriile ariene, erau gazduite. Pruncii nelegitimi nascuti in acele ferme trebuiau sa devina viitorii soldati ai Reich-ului german.

Spre a spori asa-zisa superioritate a rasei ariene nazistii apelau la conceptiile darwiniste. Darwin a sugerat ideea conform careia capacitatea craniana s-ar mari odata cu avansarea pe scara evolutiva. Nazistii au imbratisat cu seriozitate aceasta idee si au inceput sa intreprinda masuratori ale capacitatii craniene spre a demonstra prin acestea superioritatea rasei germane. In toate colturile Germaniei se faceau comparatii spre a arata ca craniile nemtesti le depaseau in capacitate pe cele ale altor rase. Caractere precum dintii, ochii, parul erau evaluate conform criteriilor evolutioniste. Indivizii a caror masuratori erau gasite ca fiind contrarii specificarilor oficiale privind caracterele rasei germane urmau sa fie anihilati conform politicii naziste de eugenie.

Toate aceste concepte dubioase erau aplicate in numele darwinismului. Istoricul american Michael Grodin si autorul   cartii “Doctorii nazisti si codul Nuremberg” afirma: “Exista o perfecta ingemanare intre ideologia nazista, darwinismul social si puritate rasiala, care se dezvoltase la inceputul secolului si pe baza careia medicii au construit notiuni precum deviati social, deviati comportamental, care ar fi avut o explicatie genetica; astfel ar fi existat “gene bune” si “gene rele” si astfel era acest darwinism social, care bintuia intreaga lume in acea vreme, pentru ca medicii nazisti aratau catre SUA-de unde au invatat o sumedenie de lucruri privind puritatea rasiala“.

Cercetatorul George Stein explica aceste lucruri in “American Scientist Magazine”: “National-socialismul, intre altele, era cu siguranta prima tentativa perfect constienta de a organiza o comunitate politica pe baza unei biopolitici clare, perfect acordate faptelor stiintifice ale revolutiei darwiniene.” G. Stein Am. Scientist, ian/feb 1988, p.52

Faimosul evolutionist Sir A. Keith  afirma despre Hitler: “Fuhererul german este un evolutionist. El a cautat in mod constient sa modeleze practica politicii germane conform teoriei evolutiei.

Un alt motiv important pentru optiunea evolutionista a lui Hitler era faptul ca el vazuse in teoria aceasta o arma perfecta impotriva religiei. Hitler avea o ura profunda pentru orice credinta monoteista. Virtuti religioase precum dragoste, mila si smerenie reprezentau piedici serioase pentru atingerea modelului arian militarist si nemilos. Din aceasta pricina, indata ce au preluat puterea, in 1933, nazistii au tintit catre o reintoarcere la vechile religii pagine pentru societatea germana. Cum s-a mai mentionat, teoria evolutiei insasi era o mostenire de la culturile pagine. Deci aici vedem incurcatele legaturi intre paginism, darwinism si nazism. La baza tuturor crimelor savirsite de nazisti  era asezata cultura aceasta pagina.

Nazistii au reinviat cultura pagina salbatica, primind un suport considerabil din partea teoriei ateiste a lui Darwin spre a o legitima. Realitatea este ca cruzimea, crima si depravarea sunt interzise si infierate de catre religie; Dumnezeu cheama oamenii la  dreptate,compasiune si smerenie.

Dictatorul italian, Bennito Mussolini, unul din  aliatii importanti ai lui Hitler, s-a lasat de asemenea inspirat de teoria evolutiei. In tineretea sa el a scris articole in care il prezenta pe Darwin drept cel mai mare om de stiinta.

Dupa ce a ajuns la putere, Italia  sa fascista a ocupat Etiopia. El a justificat ocuparea Etiopiei cu ajutorul  viziunilor rasiste ale lui Darwin si al conceptului de lupta pentru supravietuire. Dupa Mussolini, etiopienii erau inferiori pentru ca apartineau rasei negre iar guvernarea lor de catre o rasa superioara, precum cea a italienilor, trebuia  sa reprezinte o consecinta fireasca a ,”evolutiei”. Mussolini era de asemenea convins de  faptul ca natiunile ar evolua prin razboi. Pentru Mossolini, sila britanicilor in a se angaja  in razboi nu facea decit sa demonstreze decadenta evolutiva a Imperiului Britanic.

Intr-un sfirsit imperiul nazist a pierdut al II-lea razboi mondial, intrand in istorie cu milioanele de ucideri de oameni nevinovati. De cealalta parte, Mussolini a fost executat de propriul popor. Si totusi ideea darwinista, care a oferit  suportul pentru ideologia nazista a persistat. Ideea ca umanitatea ar progresa  prin lupta si violenta a fost de fapt sursa pentru o alta ideologie, care la suprafata parea sa fie total diferita de nazism.

Adevaratele temelii ale comunismului

Filozofia materialista, care a luat nastere in Grecia  antica, a inregistrat o victorie in secolul XIX. Succesul acestei filosofii antice era datorat celor doi filosofi germani K. Marx si F. Engels. Marx si Engels incercau sa explice filosofia materialista, care supravietuise vremii, in termenii unei noi metode numita dialectica. Pe scurt, dialectica era  presupunerea ca toate progresele din Univers erau o consecinta a competitiei  ,,conflictelor de interese” intre forte opuse.

M. si E. foloseau dialectica pentru  a explica intreaga istorie a lumii. Analiza simplista a marxistilor sugera faptul ca intreaga istorie umana ar fi bazata pe conflict, iar conflictul la vremea respectiva  era intre proletariat si burghezie. El a prezis ca muncitorii individuali vor realiza ca singura lor sansa era sa se uneasca si sa declanseze o revolutie.

Amindoi aveau o ura profunda impotriva religiei. Ca atei declarati, ei au sustinut ca eradicarea religiei era necesara pentru asigurarea succesului comunismului.

In vremea in care M. si E. formulau aceste idei, a avut loc un eveniment important, care a contribuit mult la sustinerea teoriei lor. Darwin a   aparut pe scena cu cartea sa ,,Originea speciilor”. Darwin propunea faptul ca in lumea biologiei fiintele vii evoluau si supravietuiau ca rezultat al unei lupte pentru existenta. Ce  era aceasta, daca nu dialectica? Mai mult – aceasta era o dialectica, ce parea sa nege religiei orice rol, inclusiv existenta creatiei sau a unui Creator. Aceasta era o ocazie  deosebita pentru Marx si Engels.

Engels a citit cartea lui Darwin de cum  s-a publicat si i-a scris lui Marx: ,,Darwin, pe care tocmai il citesc, e splendid…”. Marx a raspuns: ,,Aceasta este cartea care contine fundamentul in istoria naturala pentru viziunea noastra.”

Engels s-a lasat atit de mult influentat de Darwin si de teoria lui, incit, intr-un efort de a contribui la teorie, a scris un articol intitulat: ,,Rolul jucat de  munca in tranzitia de la maimuta la om”. In curind Engels a compilat toate ideile sale  evolutioniste intr-o carte numita ,,Dialectica naturii”.

Viziunile lui Marx si Engels au  prosperat in special dupa moartea lor. Vladimir Ilici Lenin a fost primul care a inceput  sa puna in practica revolutia comunista visata de Marx. Lenin era liderul miscarii comuniste bolsevice din Rusia. La vremea respectiva regimul tarist  era condus de dinastia Romanov. Bolsevicii condusi de Lenin cautau   sa scape de regimul tarist prin forta. Confuzia creata de primul razboi mondial a oferit ocazia de mult asteptata a bolsevicilor. In octombrie 1917 ei au preluat puterea.

Dupa revolutie, Rusia a devenit scena unui  singeros razboi civil intre comunisti si sustinatori ai tarului. Toti care erau socotiti rivali de catre comunisti,  inclusiv familia Romanov,au fost ucisi in mod bestial. Ca si mentorii sai, Marx si Engels, Lenin era de asemenea un evolutionist fervent, afirmind adesea ca teoria lui Darwin era baza filosofiei  materialist-dialectice, pe care o apara cu atita zel.

Al doilea nume important in revolutia bolsevica – Trotsky, punea de asemenea mare pret pe darwinism. El isi exprima entuziasmul pentru Darwin astfel : ,,Descoperirea lui Darwin este cel mai inalt triumf al dialecticii in intregul domeniu al materiei organice.”

Iosif Stalin, unul dintre cei mai cruzi  dictatori comunisti, i-a urmat lui Lenin in 1924. Studiind cei 39 de ani de regim de teroare al  lui Stalin, s-ar putea afirma ca intentia sa era de a demonstra cruzimea comunismului. Una din primele sale actiuni a fost colectivizarea  pamintului. El a folosit trupele armate spre a obliga taranii, care reprezentau 80% din populatie, sa-si  amestece posesiunile in colective vaste ale statului. Griul era preluat de trupe inarmate. Foamea a maturat tara, ucigind  barbati, femei  si copii, insa Stalin a continuat sa exporte rezerve de griu decit sa-si hraneasca poporul.

Ca rezultat al politicilor sangeroase ale lui Stalin au fost ucise mai mult de 30 de milioane de persoane. Potrivit spuselor istoricilor, Stalin avea o placere deosebita  din aceasta violenta. In biroul sau din palatul Kremlin el se bucura examinind liste cu persoanele executate. Pe linga conditia sa psihologica, faptul care l-a facut  pe Stalin asa un criminal de mase era credinta lui profunda in filozofia materialista. Iar baza acestei  filozofii, in interpretarea lui Stalin, era teoria lui Darwin. El spunea : ,,Sunt trei lucruri pe care trebuie sa le facem spre a descatusa mintile studentilor. Trebuie sa-i invatam despre virsta pamintului,  despre originea geologica si invatatura lui Darwin.

Un alt indiciu privind atasamentul sau orbesc fata de teoria evolutiei a fost reprezentat de impotrivirea fatisa a sistemului sovietic educational fata de legile mendeliene ale geneticii. De la inceputul sec. XX legile lui Mendel au fost acceptate de comunitatea stiintifica, dar nu si in Uniunea Sovietica.  Ele dovedeau gresite afirmatiile lui Lamarck, partial admise si de Darwin, privind transmiterea caracterelor  dobindite catre generatiile urmatoare. Cercetatorul rus Lisenko a vazut in aceasta  o lovitura grea data teoriei evolutiei si a dezvoltat o alternativa lamarkista. Stalin a fost impresionat de ideile lui Lisenko si l-a facut mai marele institutelor stiintifice. Pina la moartea lui Stalin  stiinta geneticii nu a fost acceptata in institutiile stiintifice ale Uniunii Sovietice.

In timpul regimului dictatorial al lui Stalin un alt regim comunist bazat pe darwinism a luat fiinta in China. In 1949, dupa un lung razboi civil, comunistii au cistigat puterea sub conducerea lui Mao Tse Tung. Mao a stabilit un regim singeros si represiv, la fel ca si aliatul sau – Stalin, care il sustinea. Nenumarate executii politice au avut loc in China. Aproape 30 de milioane de oameni au murit din pricina foametei ingrozitoare care a  urmat politicilor nesanatoase ale lui Mao.

In timpul anilor de revolutie culturala, tineri militanti, numiti ,,Garda rosie a lui Mao” au aruncat tara intr-o stare de haos si teama. Mao explica bazele filosofice ale acestui  regim afirmind clar ca socialismul chinez era fundamentat pe teoria evolutiei a lui Darwin.

Profesorul universitar de istorie de la Harvard, James Reeve Pusey, recunostea de asemenea influentele darwiniste asupra maoismului. In cartea sa intitulata ,,China si Charles Darwin” Pusey afirma :,,Darwin a indreptatit schimbarea violenta si revolutia. In mod cert acesta a fost unul din cele  mai importante influente ale lui Darwin asupra Chinei…” Iar gindirea lui Mao Tse Tung se potrivea perfect.

Comunismul a pricinuit teroare, razboaie  de gherila si razboaie civile in multe tari. In Cambodgia Khmerii rosii comunisti au  macelarit aproape o treime din populatia tarii. Oamenii erau ucisi doar pentru ca luau citeva graunte de la ferma colectiva sau ca spuneau cate ceva care nu se potrivea cu viziunea comunista. Ramasitele masacrelor cambodgiene arata clar ororile comunismului , fara a mai fi nevoie de comentarii. Pentru 150 de ani ideologia comunista inrudita cu idea de lupta si razboi a fost impletita cu darwinismul.

Astazi marxistii si comunistii sunt inca cei  mai importanti apologeti ai darwinismului. In aproape orice tara cei mai zelosi aparatori ai teoriei evolutiei tind sa fie marxistii. Aceasta este cit se poate de clar  pentru ca, precum zicea Karl Marx insusi, teoria evolutiei contine fundamentul din  istoria naturii pentru ideologia sa materialista.

Sfirsitul darwinismului Darwinismul a aparut acum 150 de ani. De atunci mostenirea sa intunecata pentru omenire a fost reprezentata de o perioada  marcata de dictatori brutali. Rasism, torturi, persecutii si razboi – aceasta este consecinta  fireasca a atitudinii darwinismului si materialismului fata de omenire. Este inevitabil ca aceasta  filosofie sincretista, care priveste persoana umana drept nimic mai mult decit o specie animala, care isi pune toata nadejdea in materie si care sustine ca imuabila lege a naturii este conflictul, va dezumaniza persoanele si va brutaliza societati. Iar adevaratul motiv pentru toate acestea este negarea de catre om a propriului sau Creator.

O societate care isi intoarce spatele  catre Dumnezeu si se lasa purtata de dogme precum materialismul, devine inclinata  catre toate formele de degenerare.

In mod firesc va avea de infruntat durere, teama si distrugere. Pacea, dreptatea si siguranta pot fi obtinute in parte, numai cind darwinismul si materialismul vor fi prezentate lumii, in toata goliciunea  lor, drept inselaciuni, precum si sunt.

Iar cind omul cunoaste scopul crearii sale… Acel scop este de a se intoarce la Creatorul sau, de a se intoarce la Dumnezeu.

Harun Yahya – The Disasters Darwinism Brought To Humanity

Sursa: Blogul lui Ion Zestrea

4 comentarii la “Dezastrele aduse umanităţii de darwinism: nazismul şi comunismul”

  1. Pe acestă tema polemizează doua tabere de oameni de ştiintă, tabara celor creaţi de Dumnezeu şi tabăra celor proveniţi de la animale.

  2. Simplificari hilare, esentialisme crase si analogii eronate. Unde sunt citarile exacte?!?! Eu n-am citit Originea speciilor, dar ma indoiesc ca Darwin a sugerat in vreun fel ca trebuie sa ne batem intre noi ca chiorii. Teoria evolutionista este una dintre bogatiile aduse cunoasterii stiintifice umane. Si daca Dumnezeu exista, asta nu ma impiedica sa fiu mai putin om cu semenii mei. Si chiar sa ofer si ceva respect pentru animale, nu asa-i frumos? Si la urma urmei, cred si eu c-or fi avut ura pe religie M&E, la cate crime si abuzuri s-au savarsit in numele ei…
    PS: Este genial primul comentariu! Deci daca maine ader la crestinism, ma transform din „provenit din animal” in „creat de Dumnezeu”
    Sanatate si succes! Pace!

  3. http://www.bogoslov.ru/text/1320432.html

  4. http://www.realitatea.net/surse-medicale-liana-dumitrescu-a-murit-din-cauza-anticonceptionalelor-incompatibile_796612.html

    pilulele contraceptive produc decese(si cancer la creier prin estrogen).Biserica Ortodoxa are dreptate!

Scrie un comentariu


27 queries in 1,059 seconds.