AntiMedia – Alternativă informațională » Despre AntiMedia

Despre AntiMedia

ARGUMENT

În ziua de azi, constatăm că principalele mijloace de informare în masă (incluzând presa scrisă, posturile de radio, canalele de televiziune, editurile şi chiar marile portaluri de pe internet) sunt controlate de un număr restrâns de grupuri de interese care impun “curentul oficial”. Ajunge să citeşti titlurile ziarelor ca să constaţi un dubios consens în prezentarea evenimentelor importante, diferenţele constând în numărul crimelor şi violurilor prezentate cu lux de amănunte.

În acelaşi timp, Noua Ordine Mondială este din ce în ce mai puternic contestată, dar punctele de vedere ale celor ce i se opun se lovesc sistematic de blocajul mediatic impus de establishment. Puţinele mijloace de informare denumite “alternative” s-au aliniat şi ele la tiparele ideologice ale corectitudinii politice şi cenzurează pe toţi cei capabili să propună o alternativă reală la sistem.

Pornind de la aceste constatări am decis înfiinţarea unui proiect opusa „media” oficială, pe care l-am numit “AntiMedia”.

CINE SUNTEM

AntiMedia este o resursă de informaţie alternativă, o comunitate informaţională a oamenilor ce refuză să mai creadă în “adevărul celor puternici”. AntiMedia este vocea celor care nu îşi sacrifică libertatea de expresie de dragul corectitudinii politice. Ea funcţionează pe principiul unei agenţii alternative de presă, având corespondenţi în cadrul unor organizaţii de orientări diferite, care va vor ţine la curent cu informaţiile pe care “n-ar trebui să le aflaţi”.

Dincolo de sensibilităţile politice diferite, membrii comunităţii AntiMedia au un punct comun: le sunt blocate dreptul la exprimare şi accesul la informare.

CE FACEM

Misiunea AntiMedia este de a oferi publicului ştiri şi comentarii despre evenimente pe care presa de sistem le ignoră, le deformează sau le tratează cu superficialitate, aşadar de a aduce în atenţia publicului faţa nevăzută a realităţii. Principiile după care se ghidează sunt neîncrederea în lucrurile “evidente”, în sursele oficiale, scrupulozitatea în culegerea şi prezentarea informaţiilor.

INTERACTIV

Întrucât este în egală măsură un serviciu interactiv, AntiMedia dă cuvântul celor care nu au posibilitatea să-şi prezinte altfel propria versiune sau propria opinie asupra anumitor teme. Dacă aveţi ceva de spus şi credeţi că nu vi se dă voie să o faceţi, dacă daţi peste informaţii interesante, daca organizaţi activităţi “incorecte politic”, dacă vreţi să faceţi cunoscut un eveniment, trimiteţi-ne contribuţiile voastre (texte, fotografii, înregistrări audio/video) la contact contact@antimedia.proweb.md sau postaţi-le direct pe site.


9 queries in 0,740 seconds.