AntiMedia – Alternativă informațională » De la casa lui Tănase la ministerul Justiţiei: Protestatarii le cer socoteală lui Filat şi Efrim

Religie

De la casa lui Tănase la ministerul Justiţiei: Protestatarii le cer socoteală lui Filat şi Efrim

Un grup de tineri creştin ortodocşi, care a pichetat de dimineaţă casa fostului ministrul al Justiţiei, Alexandru Tănase, în semn de protest faţă de legalizarea Islamului în Moldova, a mers şi la sediul Ministerului Justiţiei.

Cei opt tineri creştin ortodocşi care protestează, în aceste clipe, în faţa Ministerului Justiţiei, au instalat boxe, din care răsună un apel în limba arabă veche, care îi cheamă la rugăciune pe musulmani.

Ei au adus şi pancarde inscripţionate cu mesajele: „Basarabie ortodoxă, NU Basarabie saudită”, „Moldova fără moldoveni, Moldova cu mahomedani?”.

Manifestanţii au spus că astăzi se împlinesc trei luni de când actualul ministru al Justiţiei, Oleg Efrim, şi premierul Vlad Filat au promis că decizia de legalizare a cultului islamic va fi revizuită.

Amintim că în dimineaţa zilei de azi, un grup de tineri creştin ortodocşi au protestat în faţa casei fostului ministru al Justiţiei, Alexandru Tănase, faţă de legalizarea Islamului în Republica Moldova. Aceştia au declarat că de fapt Alexandru Tănase a devenit „părintele spiritual” al Islamului în Moldova

Islamul, ca religie, a obţinut recent, statut oficial în ţara noastră şi asta după ani buni de judecată, înclusiv la CEDO. Pe 14 martie, Ministerul Justiţiei a înregistrat Liga Islamică. Aceasta este prima organizaţie musulmană din Moldova.

Înregistrarea le oferă credincioşilor dreptul să practice liber cultul islamic, să se adune pentru rugăciuni colective şi să construiască moschei. Reprezentanţii asociaţiei islamice au salutat decizia Guvernului. În schimb, ea a provocat o reacţie dură din partea bisericii ortodoxe. Mitropolitul Moldovei Vladimir a încercat să-l convingă pe prim-ministrul Vlad Filat să revizuiască decizia de înregistrare a cultului islamic. În acelaşi timp, au fost organizate şi acţiuni de protest, iar episcopul de Bălţi şi Făleşti au declarat că preoţii nu se vor mai ruga pentru conducerea ţării. În pofida acestor presiuni, până acum, autorităţile nu şi-au revizuit decizia. Potrivit unor estimări neoficiale, în Republica Moldova sunt aproximativ 2.000 de musulmani.

sursa: publika.md

Scrie un comentariu


60 queries in 0,630 seconds.