AntiMedia – Alternativă informațională » Cu flori şi săbii în PMAN

Naţional

Cu flori şi săbii în PMAN

Piatra comemorativa, ce tine loc monumentului victimelor ocupatiei sovetice, trebuie sa ramana in Piata Marii Adunari Nationale. Asta au spus astazi cativa tineri, care au organizat un flash-mob in fata Guvernului.

Protestatarii s-au adunat prin intermediul unei retele de socializare pentru a da o replica activistilor Ligii Tineretului Rus, care au cerut pe 23 februarie, de Ziua armatei sovietice, demontarea pietrei si au distrus, in mod simbolic, o macheta din carton a acesteia.

Tinerii au venit cu flori, un tricolor si pancarte, pe care scria ca Republica Moldova este sub ocupatie sovietica din 1940 pana in prezent.

“Ar fi bine ca macar o data pe saptamana trecatorii sa depuna flori la aceasta piatra, pentru ca sa le demonstram unora ca pastram vesnic vie memoria celor deportati de regimul sovietic”, a spus liderul grupului de initiativa, Nicolae Cojocaru.

Liceanul Victor a adus si cu o sabie din lemn. “Sabia inseamna ca noi suntem gata sa stam la straja valorilor nationale”, a spus el.

Piatra din PMAN a fost instalata in urma unui decret semnat de presedintele interimar Mihai Ghimpu, care a declarat 28 iunie oficial Zi a ocupatiei sovietice. Ulterior, Curtea Constitutionala a anulat decretul, pe motiv ca presedintele si-a depasit atributiile, insa piatra a ramas.

sursa: Ştirea Zilei

Scrie un comentariu


53 queries in 1,225 seconds.